Yurt genelinde etkili olan kar yağışı, özellikle iç ve kuzey bölgelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Geçtiğimiz hafta bazı illerde okullar tatil edilirken, 10 Şubat Pazartesi günü için de tatil haberlerinin gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Öğrenciler ve veliler, hangi illerde okulların tatil edileceğini araştırmaya koyuldu.
Ordu’da Okullar Tatil Edildi
Yoğun kar yağışı nedeniyle, Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Akkuş, Kumru ve Ünye ilçelerindeki bazı okullarda 10 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verileceği duyuruldu. Diğer illerden ise henüz bir tatil kararı açıklanmış değil.
Hava Durumu ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahminlerine göre, 10 Şubat’ta yurdun büyük kısmı parçalı ve çok bulutlu olacak.
Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ ve Kırklareli kıyıları, Antalya’nın doğu ve batı kıyıları, Çanakkale, Balıkesir ve Malatya çevrelerinde aralıklı yağış bekleniyor.
Özellikle iç ve doğu bölgelerde buzlanma, don, pus ve yer yer sis olayları görülecek. Bu hava koşulları, trafik ve günlük yaşamda aksamalara neden olabileceğinden, vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.
Diğer İllerde Okullar Tatil Edilecek Mi?
Diğer illerde de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkisi devam etmekte. Ancak, bu illerde okulların tatil edilip edilmeyeceği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Öğrenciler ve veliler, yerel yönetimlerin yapacağı duyuruları takip etmeye devam ediyor.
Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde, ulaşımda aksamalar ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi bekleniyor. Öğrencilerin, velilerin ve diğer vatandaşların güvenliğini sağlamak adına yerel otoritelerden gelecek açıklamalara dikkat edilmesi gerektiği ifade ediliyor.
10 Şubat Pazartesi günü okulların durumu ve hava koşulları hakkında daha fazla bilgi, ilgili illerin valiliklerinden veya yerel yönetimlerden açıklanacaktır.