2024!

 2023 yılını geride bıraktık. Şu yaşıma kadar zor zamanlar geçirdim ama hiçbir zaman 2023 yılındaki kadar ağır geçen bir yıl olmamıştı. 2023 yılı ekonomik zorluklarla başlamıştı. Tarih 6 Şubatı gösterdiğinde güne depremle başladık.

Abone Ol

    2023 yılını geride bıraktık. Şu yaşıma kadar zor zamanlar geçirdim ama hiçbir zaman 2023 yılındaki kadar ağır geçen bir yıl olmamıştı. 2023 yılı ekonomik zorluklarla başlamıştı. Tarih 6 Şubatı gösterdiğinde güne depremle başladık. Tam sayısı bana göre halen tespit edilemeyen kayıplarımız oldu. Ben de çok yakın iki arkadaşımı maalesef kaybettim. Depremin maddi, manevi ve hukuki etkileri daha uzun yıllar devam edecektir.

  Depremden bir ay kadar sonra kadim şehrimizde sel felaketini yaşadık. İdareciler mütemadiyen bize uyarı mesajı göndermesini bildiler ancak tedbir almasını bilmediler. Yine kayıplarımız oldu. Birçok ev ve işyerini su bastı. Aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen selin izleri halen görülmekte, temizlenmeyen yerler var.

  Depremin gölgesinde genel seçimler yapıldı. Mevcut siyasi iktidar seçimlerden galip çıktı. Seçimden hemen sonra faiz artışı kararı alındı. Merkez Bankası her toplantısından sonra faiz artış kararı aldı. Anlamsız bir şekilde ekonomik olarak fakir daha fakir, zengin ise daha zengin oldu.

  Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi konuldu. Deprem bölgesi bu vergiden muaf tutuldu ancak deprem bölgesinde ikamet eden ve deprem bölgesi dışındaki şehirlere ait plaka taşıyan araçların sahiplerinden vergi alındı.

  2023’ ün sonuna doğru geldiğimizde İsrail ve Filistin arasında tarihte görülmemiş şiddette bir savaş başladı. Sosyal medyada bedeni parçalanmış yüzlerce çocuğun videosu paylaşıldı. Hastaneler bombalandı…

  2024 yılına zamlar ve yerel seçim gündemiyle ‘’merhaba’’ diyoruz. Yıl, zaman insana iyi gelir mi? insanın insana iyi geleceği günlere ‘’merhaba’’ demeyi umuyorum. En çok buna ihtiyacımız var.

  Bu yerel seçimlerden sonra erken seçim kararı alınmaz ise dört yıl seçim olmayacak. Ekonomik anlamda bizleri zor günler bekliyor. Asgari ücretin yeni yılın arifesinde 17.002 Lira olarak belirlenmesi iğneden, ipliğe her şeye zam olarak yansımaya başladı.

  Hepinizin yeni yılını kutluyorum.