Gündem

Ali Yerlikaya: "Muhtarlık milletle devlet arasında bir gönül bağıdır"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen Muhtarlar Buluşması'nda yaptığı konuşmada muhtarlık kurumunun önemine dikkat çekti. Yerlikaya, "Muhtarlık sadece bir yönetim aracı değil, milletle devlet arasında kurulan bir gönül bağıdır" dedi. Muhtarların demokrasinin kalbi olduğunu vurgulayan Bakan, 961 muhtarın eğitim aldığı Muhtarlar Akademisi’ne de değindi.

Abone Ol

Muhtarlar Demokrasinin Kalbidir

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, muhtarların, halkın devlete en yakın temsilcileri olduğunu belirterek, "Milletimizin her ferdi, devletine ihtiyaç duyduğunda ilk sizin kapınızı çalar. Çünkü muhtarlık, sadece bir yönetim birimi değil, milletle devlet arasında kurulan bir gönül bağıdır" ifadelerini kullandı.

Muhtarlık kurumunun 195 yıllık bir tarihe sahip olduğunu hatırlatan Yerlikaya, bu kurumun demokrasinin önemli bir parçası olduğunu belirtti: "Muhtarlarımız, vatandaşın sesi ve demokrasinin kalbidir. Birlik ve beraberlik ruhunun somutlaşmış hali olan muhtarlık, millet iradesinin tecelli ettiği en eski yönetim birimlerinden biridir."

"Huzur ve Güven Mahallede Başlar"

İçişleri Bakanı Yerlikaya, huzur ve güvenliğin mahallelerden başladığını vurguladı. Bu bağlamda muhtarların güvenlik güçleriyle iş birliği içinde çalıştıklarına dikkat çeken Yerlikaya, "Suçu önlemenin yolu sadece güvenlik tedbirlerinden geçmez. Bu, millet olarak hep birlikte bir seferberlik gerektirir ve bu hareketin en önemli kilometre taşlarından biri muhtarlarımızdır. Biz, terörle ve organize suçlarla mücadelemizi sürdürürken, muhtarlarımız da mahallelerinde bu huzurun teminatı oluyorlar" dedi.

Muhtarlar Akademisi ile Eğitim Atılımı

Yerlikaya, temmuz ayında İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan Muhtarlar Akademisi hakkında da bilgi verdi. İstanbul’daki 961 muhtarın, akademik eğitimlerden geçtiğini belirterek, “Afet ve acil durum yönetimi gibi çeşitli konularda uzman eğitimler verildi. Bu eğitim programının hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül’den Destek

İstanbul Valisi Davut Gül de toplantıda söz alarak, muhtarlara yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlara verdiği değeri hatırlatarak, “Muhtarlarımızla birlikte kaymakamlarımız gece gündüz çalışıyor. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle oluşturulan Muhtarlar Akademisi’nde 961 muhtarımız eğitim gördü” ifadelerini kullandı.

Muhtarların milletle devlet arasında köprü görevi gördüğünü belirten konuşmacılar, bu kurumun daha da güçlenmesi için gereken desteği vermeye devam edeceklerini ifade ettiler.