Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Biz istiyoruz ki atalarımızın, dedelerimizin yaptığı gibi çocuklarımız, torunlarımız, gelecek kuşaklarımız da kendilerine ait bir medeniyet inşa edebilsinler. Atalarının, dedelerinin yaptığı gibi ilimde, sanatta, medeniyette dünyaya yön versinler. Bu anlamda programlarımızı revize ederken amacımız, bu değerlerimizin içselleştirilmesini sağlamaktır." dedi.
Tekin, Gölbaşı'ndaki Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğrenci Çalıştayı'na katıldı.
Burada konuşan Tekin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri gibi doğal afetler sonrasında sergilenen dayanışma ve birliktelik örneklerini yeni müfredata eklediklerini söyledi.
HIZLA DEĞİŞEN DÜNYAYA AYAK UYDURACAK ŞEKİLDE REVİZE EDİLECEK
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim müfredatındaki değişiklikler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, özellikle geçmiş medeniyetlerin değerlerinin daha fazla vurgulanacağına ve öğrencilerin bu değerleri içselleştirmelerine odaklanacaklarını söyledi. Eğitim programlarının, hızla değişen dünyaya ayak uyduracak şekilde sürekli olarak revize edileceğini belirtti. Tekin, eğitimde bilgiye kolay erişim sağlandığını ancak bu bilginin nasıl ve neden kullanılacağına dair derslerin önemine vurgu yaptı.
Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri gibi afetler sonrası gösterilen dayanışma ve birliktelik örneklerinin de müfredata dahil edileceğini açıkladı. Bakan Tekin, eğitimdeki değişiklikleri, öğretmenlerle sık sık gerçekleştirdikleri toplantılarla tartıştıklarını ve bu değişikliklerin sürekli hale getirilmesi için öğretmenlerin fikirlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.
GELECEK NESİLLERİN KENDİLERİNE AİT BİR MEDENİYET İNŞA ETMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ
Tekin, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasına dikkat çekerek, gelecek nesillerin kendilerine ait bir medeniyet inşa etmelerini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Öğrenci Danışma Kurulu üyeleriyle yaptığı toplantıda, öğrencilerin müfredatla ilgili görüşlerini dinleyerek, eğitimdeki gelişmelerin öğrencilerin ihtiyaçlarına göre şekilleneceğini vurguladı.
Bu değişikliklerin daha kapsamlı bir şekilde uygulanabilmesi için, öğretmenler ve öğrencilerle işbirliği içinde olmayı sürdüreceklerini belirten Tekin, eğitimdeki dönüşümün sadece bilgi aktarımıyla sınırlı kalmayıp, bu bilgilerin hayatla nasıl ilişkilendirileceğine odaklanacağını söyledi.