Gündem

Bakan Yerlikaya: "Şehrin emini te*rör yandaşı olamaz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in te*rör suçlamasıyla tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasına dair açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Yerlikaya, "Te*rörle demokrasinin bir arada olamayacağını" vurgulayarak, "Şehrin emini te*rör yandaşı olamaz" dedi. Türkiye'nin te*rörle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

Te*rörle Mücadele Kararlılığı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa'da katıldığı güvenlik toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, te*rörle demokrasinin bir arada bulunamayacağını belirterek, Türkiye’nin te*rörle mücadelesinin hukuk ve milli iradeye dayandığını ifade etti. TUSAŞ saldırısına da değinen Yerlikaya, "Te*rör bir zehirdir, panzehiri ise hukuk ve milli iradedir" dedi.

Yerlikaya, Türkiye’nin te*röre karşı kararlılığını "Kardeşliğimize pusu kuranlara geçit yok" sözleriyle dile getirirken, Malazgirt, Çanakkale ve Dumlupınar gibi tarihi zaferlerden örnekler verdi.

"Te*rörle İltisaklı Olanlar Hukuk Önünde Hesap Verecek"

Bakan Yerlikaya, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in te*rör örgütüyle bağlantılı suçlamalarla tutuklanması ve görevden alınması konusuna da değinerek, kanunların belediye yöneticilerinin te*rörle iltisaklı olması durumunda nasıl bir süreç işleyeceğini açıkça belirttiğini söyledi. Yerlikaya, 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre, te*rör suçlamasıyla tutuklanan belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınabileceğini hatırlattı.

"Türkiye, Te*rörle Mücadelede Kararlı"

Yerlikaya, Türkiye’nin te*rörle mücadelesinde sadece dağdaki te*röristlerle değil, aynı zamanda te*rörü besleyen kaynaklarla da savaşmaya devam ettiğini belirtti. "Ülkemizde hangi partiden olursa olsun, te*rörle arasına mesafe koyan belediye başkanları başımızın tacıdır," diyen Yerlikaya, te*rörle bağlantısı olan yöneticilerin ise hukuk önünde hesap vermek zorunda olduğunu ifade etti.

"Te*rörle Siyaset Yapılmaz"

Bakan Yerlikaya, "Şehrin emini te*rör yandaşı olamaz" sözleriyle, demokrasiyi te*rörle birleştirmenin mümkün olmadığını ve Türkiye'nin hukuk devleti olarak bu tür girişimlere izin vermeyeceğini belirtti. Yerlikaya, "Eğer birilerinin pusulası te*rörü göstermeye kalkarsa, hukuk buna 'dur' der" diyerek, te*rörle siyasetin bir araya gelemeyeceğinin altını çizdi.