Ekonomi

Bakanlıktan Hava Kampüs projesi! Amatör ve sportif havacılığa büyük destek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, amatör ve sportif havacılar için 'Hava Kampüs' projesini tanıttı. Hava Kampüsler, insanlı ve insansız hava araçlarının iniş-kalkış yapabileceği alanlar olarak hizmet verecek. Proje, havalimanı yoğunluğunu azaltmayı ve amatör havacılığı teşvik etmeyi amaçlıyor.

Abone Ol

Amatör ve Sportif Havacılar için Yeni Havalimanı: Hava Kampüs

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, amatör ve sportif havacılığı geliştirmek amacıyla yeni bir projeyi duyurdu: Hava Kampüs. Bakan Uraloğlu, bu uygulamanın, sivil havacılığın yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını ve aynı zamanda havalimanlarındaki yoğunluğu hafifleteceğini belirtti. Hava Kampüs projesiyle, sabit kanatlı hava araçları ve dikey iniş kalkış yapabilen (VTOL) insanlı ve insansız hava araçları için yeni alanlar oluşturulacak.

Hava Kampüsler Nerelerde Kullanılacak?

Hava Kampüsler, Türkiye genelinde çeşitli noktalara yayılacak. Bu alanlar, havaalanı veya heliport niteliğinde olmayan yerlerde hizmet verecek ve 5 bin 700 kiloya kadar olan hava araçlarının iniş kalkış yapabileceği vertiportları da kapsayacak. Uraloğlu, bu projeyle amatör havacılar için daha fazla iniş kalkış alanı sağlanacağını ve havalimanlarındaki prosedür karmaşasından etkilenmeden uçuşların gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

Proje Başvuru Süreci ve Mânia Kriterleri

Bakan Uraloğlu, Hava Kampüs inşa etmek isteyenlerin, yer seçiminde dikkat etmeleri gereken hususları da aktardı. Başvurular Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yapılacak ve seçilen alanların, ilerleyen süreçte yapılacak yapılaşmaların iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilememesi için mânia kriterlerine uygun olması gerekecek.

Bakan, SHGM’ye yapılan başvuruların ardından, Genelkurmay Başkanlığı ve valiliklerin inceleme yapacağını ve olumlu raporlar alındığında Hava Kampüslerin açılabileceğini açıkladı.