Yaşam

DEDAŞ, 18 Mart 2025’te Şanlıurfa'nın 5 İlçesinde Elektrik Kesintisi Yapacak

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, (DEDAŞ) Şanlıurfa’da 18 Mart 2025 Salı günü elektrik kesintileri uygulanacak ilçe ve mahalleleri açıkladı.

Abone Ol

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), 18 Mart 2025 tarihinde Şanlıurfa’nın 5 ilçesinde gerçekleştireceği elektrik kesintilerini duyurdu. Kesintiler, altyapı güvenliğini sağlamak ve verimli elektrik dağıtımını desteklemek amacıyla planlanan bakım çalışmaları kapsamında yapılacak.

Kesinti yapılacak bölgelerde, ilçe sakinlerinin mağduriyet yaşamaması adına gerekli önlemler alındığı bildirildi.

Akçakale İlçesinde Elektrik Kesintisi

Akçakale ilçesinde, direk tipi trafo bakım çalışması nedeniyle Kayalık, Küplüce, Yukarıderen, Aşağıderen, Ortaderen, Büyücek, Seferköy, Uzunyol, Bozceylan, İkizce, Akbilek, Yeşerti, Hacıekber, Arıcan, Aşağıbeydaş, Küçük Hacıekber, Sugeldi, Çatalhurma, ve Sütlüce mahallelerinde 09:00 ile 12:00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Birecik İlçesinde Elektrik Kesintisi

Birecik’te ise, direk tipi trafo bakım çalışmaları nedeniyle Yukarı Karabaş, Saha, Surtepe, Altınova, Yukarıincirli, Ayran, İnnaplı, Çiftlik, Keskince, Meteler, Bağlarbaşı, Uğurcuk, Geçittepe, ve Bahçeönü mahallelerinde yine 09:00 ile 12:00 saatleri arasında enerji kesintisi gerçekleşecek.

Ceylanpınar İlçesinde Elektrik Kesintisi

Ceylanpınar’da, Aktepe Tarımsal Sulama arz güvenliği nedeniyle Muratlı, Damlacık, Yüksektepe, Aydın, Gültepe, Aşağıdoruklu, Ceylan, Yukarıdoruklu, Yukarıesence, Aydoğdu, Gümüş, ve Aktepe mahallelerinde elektrik kesintisi yapılacak. Kesinti saati 09:00 ile 12:00 arasında olacak.

Harran İlçesinde Elektrik Kesintisi

Harran ilçesinde, direk tipi trafo bakım çalışmaları kapsamında Yardımlı, Miyanlı, Küçükminare, Eskiharran, Giyimli, Minare, Kuruyer, Güngören, Savacık, Buğdaytepe, Kırmıtlı, ve Bükdere mahallelerinde 09:00 ile 16:00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

Viranşehir İlçesinde Elektrik Kesintisi

Viranşehir’de, Yeka firması tarafından gerçekleştirilen GES (Güneş Enerjisi Santrali) hattı çekim çalışmaları nedeniyle, Bakırca Fideri üzerindeki mevcut OG hatları engel teşkil ettiğinden, yeni hattın çekilmesi için 09:00 ile 15:00 saatleri arasında kesinti yapılacak. Bu kesinti, Yukarışölenli, Gölcük, Adaköy, Kadıköy, Aşağıtınaz, Koşulu, Demirci, Dinçer, Karınca, Ballıca, İsa Harabesi, Büyükgörümlü, Oğlakçı, Gözler, Küçüktopça, Kargalı, Konakyeri, Burç, Pınarlar, Dikili, Keçeli, Altınbaşak, Kumçeşme, ve Kervansarayı mahallelerini kapsayacak.