Düğün Kültürü

Dün akşam Alptekin ve Cevheri ailesinin düğünlerindeydik. Sağ olsun Uğur Alptekin kardeşim bizi onore edip nikah şahidi yaptılar.

Abone Ol

Dün akşam Alptekin ve Cevheri ailesinin düğünlerindeydik. Sağ olsun Uğur Alptekin kardeşim bizi onore edip nikah şahidi yaptılar. Bu güzel jestleri için teşekkür ediyor. Uğur ve Hacer çiftine ömür boyu mutluluklar diliyorum. Güzel bir düğüne ev sahipliği yapan ve misafirlerini kusursuz ağırlayan Alptekin ve Cevheri ailesine de darısı diğer gençlerinize diyor. Saygılar sunuyorum.

Ama….

Gittiğim her yerde naçizane gözlem ve yazarlık tarafım ön plana çıktığı için hep madalyonun öbür yüzüne bakıyorum. Belki de okurlarıma duyduğum sorumluluğumun bir gereğidir. Onu da siz değerli okurlarımın takdirlerine bırakıyorum. Kusursa af ola diyor ve yazıma düğün kültürümüzle alakalı eksikliklerimizle başlıyorum.

        Galiba düğün kültürümüz farklı işliyor.

Örneğin düğün salonunun keyfi uygulamaları. Şartlarda ve pazarlıkta mükemmele yakın bir sunum. Uygulamada sınıfta kalıyoruz maalesef. Ha bunda düğün sahiplerinin zerre eksiği yok. Eksik olan bizim esnaflık anlayışımızın zayıflığı ve suiistimaller üzerine oturtulan ticari zihniyetimiz.

Yetmedi !

       Basık salonlar ve müziğin boğucu sesi.

Diyorum ki bu düğün salonlarına bir standart getirilse. Örneğin asma katlı olsa basık olmaktan kurtulur. Veya kır düğünü tarzında olsa. Gelen insanlar daha rahat eder.

Eğitimsiz komilerin yeterli hizmeti verememeleri. Çünkü eğitim gerektiren bir iş. Özellikle de hizmet sunan yerlerde.

Diyorum ki  Turizm Yüksekokulları ara eleman yetiştiriyor. Hizmet ve aşçılık programı ağırlıklı elemanlar işe alınsa, hizmet noktasında eğitimli insanlar bu işi yapsa gelen misafirlere hem davranış hem diyalog ve hem hizmet olarak işin içinde olsalar  daha iyi olmaz mı.

Bu işin düğün salonu kısmı.