Ege Denizi'nde son 16 gün içinde 4 büyük deprem meydana geldi. 13 Aralık'ta 3.7 büyüklüğünde bir deprem, aynı gün 4.8 büyüklüğünde başka bir sarsıntı, 18 Aralık'ta ise Datça merkezli 3.8 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Son olarak ise Muğla Datça'da 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu art arda gelen depremler, bölgede tedirginlik yarattı.
PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN KORKUTAN AÇIKLAMA
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, son depremlerle ilgili yaptığı açıklamada, bu bölgedeki sismik aktivitenin özellikle dikkat edilmesi gereken bir konu olduğuna vurgu yaptı. Görür, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Ege Denizi'nde sık sık yaşanan depremlerin Afrika Levhası'nın Anadolu Levhası'nın altına dalıp "tüketilmesinden" kaynaklandığını belirtti.
Görür, bu bölgedeki fay hattının büyük bir deprem potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekerek, “Bu zonda Afrika Levhası Anadolu Levhası’nın altına dalıp tüketiliyor. Deprem potansiyeli büyük bir zon,” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;
“Akdenizde Girit çevresinde, Plini-Strabo Fay zonunda depremler oluyor ve özellikle Muğla çevresinde (4,3, 4,5) hissediliyor. Bu zonda Afrika Levhası Anadolu Levhasının altına dalıp tüketiliyor. Deprem potansiyeli büyük bir zon. Sevgiyle”