2007 yılında Fox TV ekranları aracılığı ile izleyicilerin evlerine konuk olan ve problemli lise öğrencilerinin hayatlarını konu olan Arka Sıradakiler isimli dizi, o döneme damgasını vuran projelerden birisi olmuştu. Birçok farklı duyguyu izleyiciye hissettirmeyi başaran başarılı proje sayesinde genç yeteneklerin yıldızları parlarken dizide İbo karakterine hayat veren ünlü oyuncu Fırat Çöloğlu, genç kızların sevgilisi olmuştu.
Arka Sıradakiler isimli fenomen dizi ile yıldızı parlayan Fırat Çöloğlu, dizinin ardından 2012 yılında ortaya çıktı. TRT1 ekranlarında yayınlanan “Böyle Bitmesin” isimli dizinin kadrosunda yer alan Çöloğlu, dizinin final yapmasının ardından adeta oyunculuğa küstü. Tam 11 yıldır televizyonda iş yapmayan Çöloğlu’nun oyunculuğu bıraktığı düşünülürken ünlü ismin Instagram hesabı üzerinden paylaşmış olduğu son fotoğraf, sosyal medya kullanıcılarını şaşkına çevirdi. Çöloğlu’nu görenler resmen tanıyamadı.
Arka Sıradakiler dizisinde işlenen İbo ile Sibel aşkı ile gönüllere taht kuran yakışıklı oyuncu Fırat Çöloğlu, 2012 yılından bu yana ekranlarda boy göstermiyor. Son olarak TRT1 dizisinin kadrosunda yer alan ardından ise televizyona adeta küsen Çöloğlu’nun oyunculuğu bıraktığı düşünülürken gerçek yakın zaman önce ortaya çıktı. Çöloğlu’nun yalnızca televizyondan çekildiği, oyunculuğa ise tiyatro sahnesinde devam ettiği öğrenildi. Yakışıklı oyuncu son olarak Hakan Bilgin ile birlikte bir tiyatro sahnesinde boy gösterdi.
Ekranlarda son olarak 11 yıl önce görüldüğü için izleyicilerin hafızalarına o dönemki görüntüsü ile kazınan Fırat Çöloğlu, Instagram hesabı üzerinden yeni bir gönderi yayınladı. Neşeli halleri ile dikkat çeken Çöloğlu, değişimi ile şaşkına çevirdi. Çöloğlu’nun yeni halini görenler, “Yaşlanmış abi”, “Tanıyamadım”, “Yıllar değiştirmiş” gibi yorumlarda bulundu. 37 yaşına gelen ünlü oyuncunun yeniden televizyona dönüp dönmeyeceği ise merak konusu oldu.