Bütçeye dost tasarruf teknikleri günlük yaşantının vazgeçilmezi çamaşır ve bulaşık makinesi kullanımına ek destek fırsatı sunacak. Belirli saat aralıklarında çalıştırılan cihazlar daha az yakıyor. Uzmanlar enerji fiyatını azaltabilmek için bilinçli bir tüketime geçilmesi gerektiğini ifade ediyor. Farkında olmadan yapılan ufak hatalar ay sonunda yüksek rakamları görmeye sebep oluyor.
Çamaşır makinesi çalıştırılırken her yıkamada suyun ısınması yüksek enerji harcanması anlamına geliyor. Soğuk yıkama taktiği enerji kaynaklarına daha az yük gönderiyor. Bu da faturaya olumlu şekilde yansıyor.
Sıcak su kullanılmadığı için kıyafetlerde inatçı lekelerin kalacağını düşünenler için uzman isim:
“Giysiyi makineye atmadan önce üzerine bir miktar kabartma tozu ile limon suyu ekleyerek çıkarmayı deneyebilirsiniz” önerisinde bulunuyor.
Özellikle gün içinde bazı saatler çamaşır makinesinin en pahalı tüketildiği anlardır. Çamaşır makinesinin en pahalı olduğu saatler 16.00 ile 19:00 arasıdır. Uzman isme göre:
“İşin sırrı şu ki insanların yemek pişirildiği, işlerin tamamlandığı ve çamaşırların yıkandığı anlarda talep daha da artar. Yüksek elektrik talebi nedeniyle tedarikçi firma kilovat saat başına fiyatları daha da arttırır.”
Çamaşır makinesinden daha yüksek verim alabilmek için kireç çözücü kullanılması gerekiyor. Bu tamir masraflarını azaltarak tasarrufu destekliyor. Çamaşır makinesinin ömrünü arttıracak bir başka hamle ise piyasada satışı yapılan güvenilir markalardan temin edilebilecek kireç çözücü doğal içerikli tabletlerdir.
İleride oluşabilecek yüklü miktarda hasarın önlenebilmesi için bu tarz küçük önlemler alabilmek önemlidir. Özellikle 3 ayda bir sıcak yıkama suyu içerisine bir miktar kireç sökücü ekleyerek bu riski azaltmak mümkün. Tek seferlik bakım uzun vadede istenen tasarrufu elde edebilmeyi ve sağlayacaktır.