Hem ülkemizde hem de diğer dünya ülkelerinde sıklık ile tüketilen kahvenin birçok çeşidi bulunur. Yoğun kafeinden hoşlanmayan ancak kahvesiz de yapamayan birçok kişi sütlü kahveleri tercih ederken kafein tiryakisi olan diğer kişiler de tercihlerini oldukça sert kahvelerden kullanır.
Ayrı bir kültür olarak değerlendirilen ve gerek tadına gerek ise de pişirilme yöntemlerine göre farklı kategoriler altında toplanan kahve çeşitleri, ülkemizde de sık sık tercih edilmektedir. Nerde ise her köşe başında bir kahveci dükkanına rastlanmaya başlanmış olduğu şu günlerde kahve tüketimine yönelik önemli açıklamalarda bulunan uzmanlar, özellikle aç karna tüketilen kahvenin birtakım problemlere yol açabileceğine dikkat çekti. Peki, aç karna kahve içmenin zararları nelerdir? Aç karna kahve içince ne olur? İşte ayrıntılar…
Zorlu geçen bir gecenin ardından yeni güne kahve içmeden başlayamayan pek çok kişi, bunu bir alışkanlık haline getirir. Özellikle “Ben sabah insanı değilim” diyen ancak iş/ okul gibi faktörlerden ötürü güne erken başlamak durumunda kalan birçok kişi, gözünü açar açmaz kahve makinesinin başına geçer. Tam da bu noktada devreye giren uzmanlar, aç karna kahve tüketiminin özellikle hassas bir mideye sahip olan kişiler için tehlikeli olabileceğini vurguladı. Reflü, gastrit, ülser gibi mide rahatsızlıklarına sahip olan kişileri uyaran uzmanlar, bu gruplarda yer alan kişilerin aç karna kahve tüketmemeleri gerektiğini ve gün içerisinde tükettikleri kahve miktarına da sınır koymaları gerektiğini bildirdi.
Aç karna kahve tüketmenin zararlarının yanı sıra yararlarından da bahseden uzmanlar, sabahları içilen kahvenin yağ yakımını hızlandırdığını ve konsantrasyonu arttırdığını ifade etti.