Yarı ömrünü tamamladığı ve kalan ömrünün de çok çeşitli faktörler çerçevesinde giderek azaldığı tahmin edilen Dünya gezegeni, bilim insanlarını diğer gezegenlere yönlendirdi. Senelerdir Dünya dışında kalan diğer gezegenlerde yaşamın olup olmadığını araştırmaya devam eden bilim insanları, geçtiğimiz günlerde de 8 yıl sürecek olan Jüpiter yolculuğu için bir fırlatış gerçekleştirdi. Jüpiter’in buz ile kaplı olan uydularının altında devasa okyanusların olabileceğini varsayan bilim insanları, o okyanuslarda da yaşam olabileceğini dile getirdi. Henüz başlamış olan Jüpiter yolculuğunun sonuçları şimdiden merak konusu olurken NASA’dan yeni bir açıklama daha geldi.
NASA’ya bağlı Mars Bilim Laboratuvarı (MSL), Mars’ta bulunan Gale kraterinde gözlem yapan otomobil büyüklüğündeki keşif aracı Curiosity ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. 2012 yılından bu yana kızıl gezegeni gözlemleyen ve bilim dünyasını aydınlatan görüntülere imza atan keşif aracının, bir keşifte daha bulunmuş olduğu bildirildi.
NASA’nın Mars Bilim Laboratuvarı’na bağlı olarak Mars’ta keşif yapan otomobil büyüklüğündeki keşif aracı Curiosity, 2012 yılından bu yana yapmış olduğu tespitler ile bilim dünyasını aydınlattı. Mars iklimini ve jeolojisini inceleyen, gezegenin yerleşimini ve ilerleyen zamanlarda insansı keşiflerin yapılıp yapılamayacağını araştıran aynı zamanda da Mars’ta daha önce yaşam olup olmadığını, su bulunup bulunmadığını anlamaya çalışan Curiosity, yolculuğunun başladığı günden bu yana gezegene ilişkin önemli ipuçları topladı.
Curisity isimli keşif aracı bugün yeni bir haber ile daha gündeme geldi. Keşif aracının Mars’ta farklı bir cisim görüntülemiş olduğu bildirildi. Keşif aracı tarafından çekilmiş olan görüntülerde Gale kraterinin taban kısmında bulunan bir kayadan çiviye benzer bir çıkıntının olduğu gözlendi. Bazı bilim insanlar o yapıyı balık kılçığına veya köknar ağacının dalına benzetirken bazıları da bu oluşumun Dünya gezegeninde doğal bir kaya oluşumu olarak ortaya çıkmasının zor olacağını ifade etti.