Vücuda sundukları faydalar nedeniyle tüketilen meyve ve sebzelerin kabukları da şifa deposu çıktı. Farkında olmadan çöpe atılan patates kabukları ile her alanda mucizeler yaratmak mümkün. Patates kabuklu tüketilemeyen bir sebzedir. Kabuğu soyulduğunda çöpe atmak yerine ev içinde temizlik malzemesi olarak değerlendirilebilir.
Patates kabuğunun doğal leke çıkarıcı özelliğini keşfeden piyasada satılan yüksek maliyetli temizlik ürünlerine para ödemiyor. Ev hanımlarına gümüşleri parlatmak için yeni bir alternatif sunuyor.
Peki patates kabukları nelere iyi geliyor? Soyulduktan sonra kabukları saklanan patates temizlikten yanık ve yaralara, cilt güzelliğinden kozmetik ürüne kadar farklı alanlarda kullanılabiliyor.
Patates kabuğu şifacı etkisini gün sonu oluşan göz altı morluğu ve şişliğinde gösteriyor. Göz altında oluşan şişkin görüntü yeni gün başlangıcında rahatsızlık verebiliyor. İçinde bulunan nişasta sayesinde inflamatuar etkisini öne çıkararak düzenli kullanımda etkisini hissettiriyor.
Vücutta istenmeyen şekilde oluşan yanık ve yaralara iyi gelen etkisi ile de biliniyor. Ağrılı alana uygulandığında yatıştırıcı etkisini bir kaç dakikada ortaya çıkarıyor.
Beyaz saç problemi olanlar için 25 dakikalık özel kür uygulanabilir. Bunu niçin patates kabukları üzerine su eklenerek 25 dakika kaynatılır. Ardından süzülerek suyu şişeye alınır. Saç diplerine uygulanır. Uygulamayı saçı yıkamadan tamamlayın. Sadece beyazlatıcı değil kepek giderici olarakta değerlendirilebilir.
Patatesin gümüş ve pas lekesini çıkarmadaki üstün marifeti deri üzerinde de etkili oluyor. Deri ayakkabı üzerinde doğal temizleyici olarak kullanılabiliyor. Çiğ patates suyu ile ayakkabılar daha parlak hale geliyor.
Eskiyen ve zamanla paslanan eşyalarınız, ev içinde pratiklik sunan tamir aletleriniz için en etkili çözüm yolunu sunuyor. Patates kabuğu ile paslı alan ovarak mucizeyi yaşayın.
Patates kabukları ile lavabo içlerini partlatabilir. Yemek yapmaktan kirlenen ve parlaklığını yitiren ocak temizliği ucuza getirilir. Patatesin ıslak tarafı kullanılarak ovalama işlemi yapılır. Ardından bol su ile temizlenir.