Ramazan Bayramı’nın yaklaşmaya başlamasıyla birlikte evlerdeki temizlik işleri de hız kazanır hale geldi. Bayram öncesi temizliklerini tamamlamak isteyenler, detaylı bir temizliğin sırlarını merak ederken; uzmanlar, alerjik reaksiyonlar başta olmak üzere, pek çok solunum sorununa yol açabilecek olan ağır kimyasal içeren temizlik malzemelerinden uzak durmaya ilişkin açıklamalar yapmaya başladı. Bu açıklamaların ardından kimyasal içermeyen temizlik malzemesi tarifi ise, hijyen konusunda uzmanlaşmış isimlerden geldi.
Özellikle çocuklu evlerde büyük bir problem yaratabilecek olan kimyasal temizleyiciler, pek çok alerjik reaksiyonun tetikleyicisi olarak dikkat çekiyor. Kullanımı bu nedenle pek de önerilmeyen temizlik malzemelerine ise, alternatif yapmak için evde sadece üç malzeme yeterli oluyor. Bu malzemeler ile hazırlanan temizlik suyu, özellikle banyo temizliğinde mucizeler yaratıyor. Peki doğal temizlik malzemesi nasıl yapılır? İşte doğal temizleyici tarifi…
Özellikle kirlerin çok biriktiği ve enfeksiyon riski açısından son derece riskli bir bölge olması nedeniyle sıkça temizlenmesi gereken banyo ve tuvaletler için doğal bir temizleyici öneren uzmanlar, bu temizleyicinin sadece 3 malzeme ile yapılabileceğini söylüyor. Temizlikte halihazırda kullanılan elma sirkesi ve karbonatın yer aldığı tarifin malzemelerini de açıklamış olan uzmanlar, doğal temizleyici tarifi için gerekli olan malzemeleri ve ölçülerini şu şekilde belirlemiş bulunuyor:
- 1 litre sıcak su
- Yarım su bardağı elma sirkesi
- Yarım su bardağı karbonat
Doğal temizleyicinin tarifine ilişkin de bilgi veren uzmanlar; bir kovaya 1 litre sıcak suyu koyduktan sonra üzerine tarifteki ölçü oranında elma sirkesi ve karbonat ekleyerek, hazırlanan karışımın iyice karıştırılması gerektiğini söylüyor. Bir sprey şişesi yardımı ile temizlemek istenilen banyo yüzeyline karışımı sıkmayı öneren uzmanlar, bu işlemin ardından yaklaşık 10-15 dakika kadar karışımı yüzeyde bekletmek gerektiğini ifade ediyor. Son olarak bir fırça ya da sünger ile yüzeyleri ovalamayı tavsiye eden uzmanlar, son olarak durulamayı ve durulamanın ardından kurulama yapmayı öneriyor.