Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi, 2013 yılında Şanlıurfa’nın batısında yer alan Halfeti’yi "sakin şehir" ilan etti.
HER YIL ON BİNLERCE TURİST HALFETİ’Yİ ZİYARET EDİYOR
Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu’nun incisi Halfeti’ye her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistler ziyaret ediyor.
2000 YILINDA ESKİ HALFETİ SULAR ALTINDA KALDI
"Saklı cennet" olarak da nitelendirilen Halfeti, 2000 yılında Birecik Barajı’nın yapılmasıyla sular altında kaldı. Baraj suyunun bırakılmasıyla eski Halfeti’de yaşayan vatandaşlar, 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı.
BATIK KENT HALFETİ
Şanlıurfa’nın sahil görünümüne sahip ilçelerinden biri olan Halfeti’de Ulu Cami, Çekem Mahallesi ile batık kent olarak nitelendirilen Savaşan köyü her yıl binlerce vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor.
2014 YILINDA BELDELER HALFETİ’YE BAĞLANDI
2014 yılında Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesi statüsüne girmesiyle birlikte Halfeti’de bulunan beldeler de ilçeye bağlandı, köyler mahalle statüsüne girdi.
RESMİ İŞLEMLERİNİ ŞANLIURFA’DA GERÇEKLEŞTİRİYORLAR
Şanlıurfa’ya 105 kilometre uzaklıkta bulunan Halfeti ilçesinde vatandaşlar resmi işlerini Şanlıurfa’da gerçekleştirirken sosyal/kültürel aktivitelerini ise ilçeye daha yakın olan Gaziantep'te gerçekleştiriyor.
HALFETİ VE BİRECİK GAZİANTEP’E BAĞLANMAK İSTİYOR
Gaziantep’e yakın olan Şanlıurfa’nın Halfeti ve Birecik ilçeleri, 2023 yılında İçişleri Bakanlığı'na referandum ile oylama yapılarak Gaziantep’e bağlanma talebinde bulunmuştu.