Türk Neonatoloji Derneği'nin öncülüğünde yürütülen "Ten Tene Temas Projesi" kapsamında, prematüre bebeklerin erken postnatal dönemlerinde uygulanan ten tene temas bakım modelinin daha geniş bir şekilde benimsenmesi amacıyla düzenlenen eğitimlerin son adresi, Türkiye'nin doğum oranlarının en yüksek illerinden biri olan Şanlıurfa oldu.

Bu önemli eğitim programı, bölgenin sağlık alanındaki en önemli ve başarılı kurumlarından biri olan Harran Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirildi.

Bakanlık Duyurdu! Estetik Uygulamalarında Değişikliğe Gidildi Bakanlık Duyurdu! Estetik Uygulamalarında Değişikliğe Gidildi

Harran Üniversitesi Hastanesi’nde iki gün süren teorik ve pratik eğitimlere, alanında uzman isimler katkı sağladı. Eğitime, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Arsan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Yiğit, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Ergenekon, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yalaz ve Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezin Ünal katıldı.

Whatsapp Image 2024 12 04 At 09.45.47 (1)

BAĞDİKEN: PREMATÜRE BEBEKLERİN SAĞLIKLARINA VE GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLAYACAK

Harran Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Yenidoğan Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Ebru Yücesoy Bağdiken, bu proje ile prematüre bebeklerin sağlık ve gelişim süreçlerine önemli katkılar sağlamak amacıyla, doğumdan itibaren ten tene temasın yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Dr. Bağdiken, “Prematüre bebeklerde, anne-bebek arasında güvenli bir bağ kurulmasını ve bebeğin gelişiminin desteklenmesini hedefleyen ten tene temas bakım modeli özellikle prematüre bebeklerde, bebeklerin vücut ısısının korunması, kalp ve solunum ritimlerinin dengelenmesi, anne sütünün doğum sonrası erken dönemde salgılanmasını ve bebeğin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yatış süresi boyunca devamlılığının sağlanması gibi pek çok konuda olumlu etkiler sağlamaktadır.” diye konuştu.

Whatsapp Image 2024 12 04 At 09.45.46

Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, her konuda olduğu gibi bu projede de desteklerini her zaman hissettiren başta Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç ve Türk Neonatoloji Derneği Yönetim Kurulu’ na teşekkür etti.

KIRHAN: PREMATÜRE BEBEKLERİN BU HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN DÖNEMİ EN SAĞLIKLI ŞEKİLDE ATLATMALARINA DESTEK OLMAYI AMAÇLIYORUZ

Kırhan; Hekimin uygun gördüğü bebeklere uygulanan 'ten tene temas' uygulanmasının, bebeğin ve ailenin hayatını etkileyebilecek birçok sorunun çözümünde ve daha kaliteli bir anne bebek bağlanması sağlanmasında kilit rol oynadığı, toplum sağlığına katkıda bulunmak ve bu konudaki farkındalığı artırmak için paydaşlarıyla birlikte iş birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Whatsapp Image 2024 12 04 At 09.45.45

Kaynak: Harran Üniversitesi Hastanesi