Eğitim

Harran Üniversitesi uluslararası işbirliğine gitti

Abone Ol

Harran Üniversitesi ziraat alanlarında araştırma, bilim, eğitim ve öğretim üzerinde iş birliğini uluslararası arenada genişletmeye devam ediyor. Çağımız dünyasında, yükseköğretim kurumları arasında gerçekleştirilen uluslararası ikili anlaşmalar, küresel fırsatlar sunması bakımından büyük öneme sahip.

Harran Üniversitesi, ziraat alanlarında, akademik değişimin desteklenmesi ve lisansüstü seviyede ortak eğitim-öğretim, bilim teknoloji programlarının geliştirilmesi, akademisyen, öğrenci, personel değişimi ve uzaktan eğitim çalışmaları ile ortak yenilikçi projelerin hayata geçirilmesini protokole döktü.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Kobe Üniversitesi Ziraat Fakültesi, her iki tarafta da akademik ve eğitim alanında faaliyetleri teşvik etmek, karşılıklı akademik araştırma çalışmaları, lisansüstü veya lisans düzeyinde öğrenci değişimi, araştırma sonuçları, akademik yayınların ve diğer akademik bilgilerin değişimi hakkında protokol imzalayarak yürürlüğe girdi.

Eğitim, araştırma, akademik çalışma, raporlama ve kültürel alanlarda işbirliği kurulması amacıyla imzalanan protokol, her iki taraf arasında akademik değişim ve işbirliğini teşvik etmek için yapıldı.

5 YILLIK PROTOKOL İMZALANDI

5 yıllığına imzalanan protokol, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ve Japonya Kobe Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yukio Dean Tosa tarafından imzalandı.

Ülke ve bölge tarımı ile ilgili çok sayıda proje üreten ve yayın yapan Ziraat Fakültesi, 2011-2016 yılları arasında Japonya’da bulunan İnsanlık ve Doğa İçin Araştırma Enstitüsü ile yerel seviyede su yönetimi konusunda uluslararası bir proje gerçekleştirmişti.

"BİLİMSEL ÇALIŞMALARIMIZA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK"

İmzalanan protokolün iki üniversite akademisyenlerine ve öğrencilerine hayırlı olmasını dileyen Harran Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu; “Japonya’nın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Kobe Universitesi Graduate School of Agricultural Science and Faculty of Agriculture ile bilimsel iş birliğinin yapılması, üniversiteler arası iş birliğinin geliştirilmesi, karşılıklı akademik personel ve öğrenci değişimi, proje ve diğer bilimsel çalışmalarımıza önemli katkılar sağlayacaktır. Bilimsel ikili sözleşmede her iki ülke fakülteleri arasında bilimsel çalışmalar, öğrenci ve akademik değişim, proje, konferans gibi konularda ikili işbirliği yapılabilecektir. Protokol; tarım, akademik faaliyetler, bilimsel araştırma ve kültürel alan çalışmaları, teknik konular ve eğitim açısından önemli katkılar sunacaktır. Ayrıca sosyal etkinlikler ve teknolojik alt yapıların kurumlar arası karşılıklı olarak kullanılması konusu da imzalanan protokolde yer alıyor” diye konuştu.