Akçakale'de iki ay önce temelleri törenle atılan çağrı merkezi projesi iptal edildi. Firmanın bir sabah şehri terk ettiği söylendi. Bin kişinin istihdam edileceği projenin neden iptal edildiğine dair bir açıklama ise yok.
Şanlıurfa'ya bir yandan yatırım yapıldığı yönünde müjdeler veriliyor, diğer yandan kaçan firmalar konuşuluyor. Daha önce OSB Müdürü Emre Aksu'nun attığı bir tweet gündem olmuştu. Aksu, Şanlıurfa'ya gelen bir yatırımcının, ortaklık teklifinin ardından kaçtığını iddia etmişti. Bu teklifin ise bir başkanın yakını tarafından yapıldığını söylemişti. Olabilir, herkes ticaret yapmak isteyebilir. Ancak öncelik, yatırımcının buraya gelmesi olduğu için bu 'teklif' haklı olarak tepki topladı.
Şimdi ise bir yatırımcının daha kaçtığı iddiaları konuşuluyor. Akçakale'de bin kişinin istihdam edileceği açıklanan çağrı merkezi projesinin iptal olduğu söyleniyor. Yatırımcının bir sabah kaçarcasına şehri terk ettiği ileri sürülüyor. Daha 3 ay önce temeli atılan bir projenin yatırımcısı neden gitti? Kamuoyu, bin aileye ekmek kazandıracak bir projenin neden iptal edildiğini merak ediyor. Bununla ilgili henüz bir açıklama kimseden gelmedi.
Sefertepeye neden onay çıkmadı?
2013 yılında sit alanı ilan edilen Sefertepe'de bir türlü kazı çalışmaları başlatılamıyor. Geçtiğimiz yıl Viranşehir Belediyesinin yaptığı başvurunun hızlandırılması için belediye ile kaymakamlık harekete geçti. İlk olarak bakanlığın olumlu baktığı söylendi. Göbeklitepe ile eş zamanlı yapıldığı düşünülen Sefertepe, özelde Viranşehir'in genelde ise Şanlıurfa'nın turizmine katkı sunabilecek bir niteliğe sahip. Kazı çalışmaları sonucu elde edilecek bulgular, Göbeklitepe ile ilgili henüz çözülemeyen gizemlere de ışık tutabilir belki. Hatta insanlık tarihinin yeniden yazılmasına yol açan Göbeklitepe gibi bir buluş olabilir. Ama Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın buradaki kazı çalışmalarına onay vermediği yönünde haberler çıktı. Ret kararının ekonomik gerekçelerden kaynaklı olduğu öne sürüldü. Bir Şanlıurfalı olarak bu duruma üzüldüm.