Günümüzde hepimizin kabusu haline gelen böcekler, evlerin ve işyerlerine kadar girebiliyor. Aynı zamanda böcekler yiyecek bulmak için evlere yerleşmeyi de çok severler. Buna ek olarak, karafatma böceği daha çok karanlık ve korunaklı yerleri tercih eder.
KARAFATMA NE İLE BESLENİR?
Karafatmalar, evlerde, ahır, kiler, çatı gibi birçok farklı alanda da yuva yapar ve kepek, un, tahıl, ürünleri vb. yiyeceklerle beslenirler. Ortalama uzunlukları 1 mm. ile 5-6 cm. arasındadır. Bazıları ise 2-3 cm’e kadar büyüyebilir. Genellikle siyah renkli ve mattır. Genelde evlerin yatak altı, koltukların altı, duvar çatlakları gibi alanlara yerleşiyor.
KARAFATMALAR NE ZAMAN ÇIKAR?
Böcekler genellikle kuytu köşelerde yaşar. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ise ortaya çıkar. Bu yüzden bu böceklere yazın rastlamak daha olasıdır. Bu böcek türünü evde, dışarda ve iş yerinde görürsünüz.
KARAFATMA BÖCEĞİNDEN BULAŞAN HASTALIKLAR
Karafatma böceği çeşitli hastalıklarda yayar. Bu hastalıklar; veba, verem, tifüs, dizanteri ve çeşitli cilt hastalıklarıdır.
KARAFATMA İNSANA ZARAR VERİR Mİ?
Karafatma böceği, sağlık açısından zararlı bir böcek türüdür. Bu yüzden hiç kimse evinde karafatma olmasını istemez. Bu böcek türü dışkılarını ve birbirlerinin ölülerini yerler. Bu olaya maruz kalmak istemiyorsanız evi sürekli temiz tutmak gerekir. Kısacası, bu böcek türü insana fiziksel olarak direkt zarar vermese de sağlığına olumsuz etkide bulunur.
KARAFATMA BÖCEĞİ NASIL YOK EDİLİR?
Kara Fatma böceği ilaçlama kesin çözüm sunmak için üretilmiştir. Evlerde ve iş yerlerinde karafatma böceği sorununu çözmek için ilaçlama işlemini yapmanız gerekir.
Karbonatı Karafatma böceğinin eve girmesini önlemek için kullanabilirsiniz. Karbonatı şeker ile sulandırarak böcekleri evinizden uzaklaştıracak formülü yaratırsınız. Karafatma böceği şekeri sevdiği için bu yöntem onları tuzağa düşürecektir. Hazırladığınız karışımı sprey şişesine koyup kullanabilirsiniz.