Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşlarda sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan kavurmanın yapılışını araştırmaya başladı.
İsteğe göre domates, biber, soğan gibi yardımcı malzemelerle hazırlanan yumuşacık ağızda dağılan kavurma bayram sofralarını adeta bir şölene çeviriyor. Bayram sofralarımızın ailelerin, dostların bir arada bulunduğu samimi ve sıcak ortsamlar olma özelliğini hala koruyor.
Urfanatik Gazetesi olarak sizler için Şanlıurfalı Şef Ramazan Davşan’ dan bayram öncesi vatandaşların daha lezzetli kavurmanın püf noktalarını sizler için derledik
Şef Ramazan Davşan” Kavurmanın püf notasına gelirsek bazıları kavurmaya su ekleyip daha sonra haşlamaya bırakıyor ben hiç haşlamadan kendi suyuyla, baharat ekleyerek yapıyorum” dedi.
“KAVURMA YAPINCA İÇİNE SU EKLENMEMELİ”
Kurban Bayramına az bir süre kaldığını söyleyen Ramazan Davşan; “ kurbanlıkları kestiğimiz zaman kimi vatandaşlar etleri dinlendirelim kimi vatandaşlar dinlendirmeden eti kavurma yapıyorlar’ ya bizler sabırsız olduğumuz için hemen eti yemek isteriz ve eti dinlendirmeden kavurma yapıyoruz etin içine su katılmamalı tenceremizin içine etleri doğradıktan sonra bol kuyruk yağıyla yapılmalı et kendi suyunu bırakıyor pişmeyene kadar tuz eklemiyoruz pişmesine az kaldı mı eklememiz lazım” ifadelerinde bulundu.
“KAVURMANIN YAPILIŞI HER YÖREDE FARKLILIK GÖSTERİYOR”
Ben kavurma yapınca soğan, biber ekliyorum diyen Ramazan Davşan; “Urfalıların vazgeçilmezi pul biber de ekliyorum kavurmanın püf notasına gelirsek bazıları kavurmaya su ekleyip daha sonra haşlamaya bırakıyor ben hiç haşlamadan kendi suyuyla, baharat ekleyerek yapıyorum. Kavurmanın yapılışı her yörede farklılık gösteriyor bana göre kavurma sadece et ile olur ben içine biber ve soğanda ekliyorum daha sonra kavurmanın üstüne birazda dağ kekiği serperseniz tadı çok da güzel olur” dedi