Birçok alanda katkılar sağlayan ve her geniş iş imkanları sunan Makine Mühendisliği, günümüzde en popüler meslek arasında yer alıyor.

Kadın girişimcilerin gücü takdire şayan Kadın girişimcilerin gücü takdire şayan

MAKİNE MÜHENDİSİ NASIL OLUNUR?

Makine mühendisi olabilmek için teknik üniversitelerin makine mühendisliği bölümünün 4 yıllık lisans derslerini başarıyla tamamlanması gerekiyor.

MEZUN OLDUKTAN SONRA NE İŞ YAPABİLİR?

4 yıllık eğitimin ardından mezun olan Makine mühendisi, Otomotiv Sektörü, Enerji Sektörü, Savunma Sanayi ve Havacılık, İmalat ve Üretim Sektörü, Robotik ve Otomasyon ile Isıtma, Soğutma ve Havalandırma Sistemleri’nde (HVAC) çalışabilirler.

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ DERS PROGRAMI

Makine mühendisliği lisans bölümünü okuyan mühendis adayları genellikle; Bilgisayar Destekli Mühendislik Çizimi, Genel Fizik, Genel Kimya, Analitik Geometri ile Kalkülüs, Mühendisler için Python ile Programlama, İş Sağlığı ve Güvenliği, Bilgi Teknolojileri ve Uygulamalarına Giriş, Çok Değişkenli Fonksiyonlar İçin Hesaplama, Diferansiyel denklemler, Termodinamik, Statik, Malzeme bilimi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin Temelleri, İmalat Teknolojileri, Malzemelerin Mukavemeti, Dinamik, Makine Mühendisleri için Uygulamalı Matematik, Akışkanlar mekaniği, İmal usulleri, Makine elemanları, Nümerik Yöntemler, Makine Teorisi, Kontrol Sistemleri, Isı transferi, Termal Mühendisliği, Ekonominin Temelleri, Makine Mühendisliği Tasarımı, Makine Mühendisliği Sistemleri Laboratuvarı ile  Serbest Seçmeli Dersler ve Teknik Olmayan Seçmeli Derslerin eğitimlerini görüyorlar. Dersler, üniversiteden üniversiteye değişebilir.

Editör: Haber Merkezi