Boğaziçi Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösteren Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 18.41’de merkez üssü Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde bir depremin meydana geldiğini duyurdu.
Kandilli Rasathanesi, depremin şiddetini 4.5 olarak ölçerken depremin yerin 6.1 kilometre derinliğinde yaşandığını duyurdu.
AFAD, DEPREMİN ŞİDDETİNİ 4.4 OLARAK DUYURDU
İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı ise, saat 18.41’de meydana gelen depremin merkez üssünün Malatya’nın Kale ilçesi olduğunu duyurdu. Kandilli Rasathanesi, depremin şiddetini 4.5 olarak ölçerken AFAD ise depremin şiddetini 4.4 olarak ölçtü.
Yine Kandili Rasathanesi, depremin yerin 6.1 kilometre derinliğinde yaşandığını belirtirken Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı ise depremin 7.24 kilometre derinliğinde yaşandığını duyurdu.