Nasıl kilo verilir?

Son zamanlarda en çok sorulan sorulardan biri nasıl kilo verilir sorusudur. İdeal kiloda olmak hem sağlık hem de kişinin fiziksel olarak kendini daha iyi hissetmesi açısından büyük bir öneme sahiptir.

Abone Ol

Son zamanlarda en çok sorulan sorulardan biri nasıl kilo verilir sorusudur. İdeal kiloda olmak hem sağlık hem de kişinin fiziksel olarak kendini daha iyi hissetmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Yıllardır birçok kişi fazla kilolarından şikayetçi. Bu problemi çözmek için spor salonuna yazılanlar, zayıflama ilacı kullananlar, farklı diyet türlerini deneyenler oluyor. Ancak eğer kişi kendi yaşam tarzına uygun değil de başkalarının yaptığı uygulamaları dikkate aldığında başarısız sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Yazının devamında nasıl kilo verilebileceği konusunda detaylı önerilerde bulunduk.

Sağlıklı Kilo Verebilmek İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İlk yapmanız gereken uygulamak istediğiniz yöntemlerin ne kadar sürdürülebilir olduğunu sorgulamak. Yaşam tarzınıza uymayan beslenme ve egzersiz programı sizi bir noktaya kadar götürebilir. Sonrasında zorlanıldığı için bırakılma ihtimali ortaya çıkar. Bu durum kişinin kendine olan güveninin azalmasına, motivasyonunun düşmesine ve kendini cezalandırmak adına aşırı tüketime neden olabilir.

Haftada 0,5-1 kg arasında kilo vermek Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) önerileri arasındadır. Bu şekilde birey çok fazla zorlanmadan, halsizlik hissetmeden ve aç kalmadan istediği kiloya kolaylıkla ulaşabilir.

Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bir diyetisyenden yardım alarak adım atmaktır. Diyetisyeniniz kan tahlillerini inceleyerek, beslenme öykünüzü ve yaşam tarzınızı öğrenerek gerekli olan makro ve mikro besin ögelerini içeren programı oluşturacaktır.

Hızlı Kilo Vermek Doğru Mu?

Hızlı kilo vermek kısa ve uzun vadede olumsuz sonuçlar doğurabilir. Hızlı kilo vermek için çok düşük kalorili diyetler uygulamak, vücuda gerekli olan makro ve mikro besin ögelerini yeterli miktarda vermemek bireyde fizyolojik ve psikolojik bozulmalara yol açabilir.

Düşük kalorili beslenme, daha fazla sıvı ve bitki çaylarının tüketimi, aşırı egzersizle vücut direnci azalır ve birçok sağlık problemi oluşabilir. Bu problemler;

Halsizlik

Baş dönmesi

Ketoz

Kan şekeri düşüklüğü (Hipoglisemi)

Uyku bozukluğu

Depresyon

Aşırı sinirlilik

Kalp ritim bozuklukları

Organ yetmezlikleri

Saç dökülmesi

Kansızlık

Tansiyon düşüklüğü (Hipotansiyon)

Tiroid tembelliği

Hormonal bozukluklar

Bu yan etkilere maruz kalmamak için yaşınıza, kilonuza, boyunuza, ek hastalıklarınıza, çalışma şeklinize, ekonomik ve geleneksel beslenme kültürünüze uygun bir program uygulamalısınız.