Öğretmenliğin Devlet ve Özel Ciheti…

Özel kurumlarda öğretmen denince:  Hülâsatü'l hülasa/özün özü şeklinde ifade edersek; çok çalışan, az tatil yapan, yıpranma payını olamayan, nöbet ücreti alamayan, eğitim ve kırtasiye ödeneği verilmeyen(resmiyette var),...

Abone Ol

Özel kurumlarda öğretmen denince:

Hülâsatü’l hülasa/özün özü şeklinde ifade edersek; çok çalışan, az tatil yapan, yıpranma payını olamayan, nöbet ücreti alamayan, eğitim ve kırtasiye ödeneği verilmeyen(resmiyette var), aile ve çocuk parası ödeneği verilmeyen (resmiyette var) , iş yükü fazla olan, rapor aldığı zaman ücreti kesilen, alınan ücretler arasında dağlar kadar fark olan, çalışma saatleri adaletsiz olan, seminerlerin her aşaması verimli geçenlerdir…

Devlet kurumlarında öğretmen denince:

Hülâsatü’l hülasa/özün özü şeklinde ifade edersek; az çalışan, çok tatil yapan, yıpranma payını alan, nöbet ücreti alan, eğitim ve kırtasiye ödeneği verilen.(resmiyette var), aile ve çocuk parası verilen. (resmiyette var) , iş yükü az olan, rapor aldığı zaman ücreti kesilmeyen, alınan ücretler arasında fark az olan, çalışma saatleri adaletli olan, seminerleri çay içme fasıllarıyla geçenlerdir…

Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerle devlet kurumlarında çalışan öğretmeler arasındaki tezatlık, alınan neticelerle de karşımıza çıkmaktadır. Nitekim:

Özel kurumlarda:

Öğrenciden alınan verim fazla,

Sosyal etkinlikler fazla,

Aileler eğitimden memnun,

Öğrenciye verilen ilgi fazla… İken,

Öğretmen ve idareciler başarısızlıkların nedenini kendilerinde ve faaliyetlerinde aradıkları için, kendilerini daima geliştirme ihtiyacı hissederler.

Devlet kurumlarında:

Öğrenciden alınan verim az,

Sosyal etkinlikler az,

Aileler eğitimden memnun değil,

Öğrenciye verilen ilgi yok denecek kadar az… İken,

Öğretmen ve idareciler başarısızlıkların nedenini öğrencilerde aradıkları için kendilerini hiçbir zaman geliştirme ihtiyacı hissetmezler.

Milli eğitim kurumlarında çalışan ve görevini hakkıyla yerine getiren öğretmen ve idarecilerimiz olduğu gibi, öğretmenin hakkını alın teri kurumadan veren özel kurumlarımızın olduğunu da unutmayalım! Bunları istisnai durum olarak görmenizi isterim. Nitekim istisnaların kaideyi bozmadığı hepimizin malumudur.

Hem özel kurumlarda hem de devlet kurumlarında MEB tarafından yapılan denetimler, formaliteden öteye geçmediği sürece bu adaletsizlikler gün yüzüne çıkmayacaktır…

Sürç-i lisan ettiysek af ola!.. Vesselam...