Türkiye’de medyaya yönelik düzenlemeler aralıksız devam ediyor. Olumsuz örnek teşkil edebilecek, rahatsız edici içerik yayınlayan, Ülkenin değer ve yargılarına zarar veren program, dizi ve filmlere Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yaptırımlar uyguluyor.

Vatandaşların şikayetleri üzerine de RTÜK tarafından incelemeye alınan bazı dizi, film ve programlara çeşitli yaptırımlar uygulanıyordu. RTÜK’ün yeni aldığı karara göre, denetimler daha da sıkılaştırılacak.

Rtük’ten Önemli Karar Haber Bültenlerine Denetim Geliyor (2)

TARAFSIZLIK İLKESİNE AYKIRI HABERCİLİK

Haber bültenlerinde yer alan şiddet içeriklerine dikkat çeken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, tarafsızlık ilkesine aykırı davranan yayıncı kuruluşlara en üst sınırdan yaptırım uygulanacağını belirtti.

Şanlıurfa İle İlgili Yanlış Bilinen Gerçekler Şanlıurfa İle İlgili Yanlış Bilinen Gerçekler

Özellikle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye’de olumlu olaylar olmadığı algısı oluşturan programlara ve haber bültenlerine yaptırım uygulayacak.

Muhabir: Seher Ağaç