Ulusal Otizm Konfederasyonu   Afyonkarahisar’da toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantı yoğun ilgi görürken otizmli bireyler adına ses olacak dernekler sorunları yetkililere bildirdi. Şanlıurfa Otizmli Bireyleri Koruma ve Spor Eğitim Dernek Başkanı Ali Tenik ’de o toplantıda Şanlıurfa da bulunan Otizmli çocukların sesi oldu. 2 gün süren “Sivil Düşün Destekli Otizmin Farkındayız Çözüm İçin bir aradayız” Çalıştayına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Madak ’ta katılım gösterdi.

Eğitim hakkı gibi benzeri haklardan yaşadıkları sağlık problemleri dolayısıyla mahrum kalmasını istemeyen ve her zaman bunun için çabalayacaklarını, Otizmli bireylere ses olacaklarının vurgulandığı toplantıda bir çok bilgilendirme yapıldı.

Toplantı sonunda orada bulunan yetkililere Otizmli bireylerin şikâyet ve çözümlerini barındıran bir rapor verildi. Konuşma yapan yetkililer raporla ve otizmli bireylerle yakından ilgilendiklerini belirtti.

Bu gibi toplantıların daha fazla olması gerektiğini vurgulayan Şanlıurfa Otizmli Bireyleri Koruma ve Spor Eğitim Dernek Başkanı Ali Tenik Şanlıurfa’da bulunan Otizmli bireylerin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Hilvan ilçesinde hizmete girdi Hilvan ilçesinde hizmete girdi

“OTİZMLİ BİREYLERİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAK”

Toplantıya online katılan değinen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı  Dr. Sevim Sayım Madak Otizmli çocuklara verilen öneme değinerek şunları söyledi;

 “Otizmli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak adına otizm alanında yapılan çalışmaları destekliyoruz ve bu anlamda Ulusal Otizm Konfederasyonu ile işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz”

“GENİŞ KAPSAMI VE ETKİSİ”

Sivil toplum örgütleri ve Akademisyenlerin hazırladığı raporda Otizmli bireylerin sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözümler tartışıldı. Şanlıurfa Otizmli Bireyleri Koruma ve Spor Eğitim Dernek Başkanı Ali Tenik ise; “verilen rapor otizmli çocuklarımızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hazırlandı. Otizmli bireylerimizin sorunlarına çözüm olabilmek için çabalıyoruz daima da çabalayacağız. Onların istekleriyle ilgileniyor gerekli mercilere bizzat iletmek için uğraşıyoruz” dedi.

“HİZMETLERİ YAYGINLAŞTIRMAK”

Toplantı da Otizmli bireylerin topluma kazandırılmasını savunan Konfederasyon Genel Başkanı Fatma Kilci Kavas konuşmasında;

“Konfederasyon olarak, otizmli bireyler ve aileleri için sağlanan hizmetleri yaygınlaştırmak, erişilebilirliği artırmak ve bu alandaki iyi uygulamaları desteklemek için çalışıyoruz. Otizm, yalnızca bireylerin değil, ailelerinin ve toplumun da birlikte mücadele etmesi gereken bir konu. Ancak bu mücadelenin temelinde, otizmli bireylerin farklılıklarını anlamak, kabul etmek ve onları topluma kazandırmak yatmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“HEPİMİZİN ORTAK HEDEFİ”

Başkan Kavas, son olarak şunları söyledi;

“Konfederasyonumuzun geniş kapsamı ve etkisi, bu konuda toplumun her kesiminde farkındalık yaratma ve otizmli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirme sorumluluğunu da beraberinde getiriyor. Otizmli bireylerin eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal hayata kadar her alanda eşit fırsatlara sahip olabilmeleri, hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Ancak biliyoruz ki bu çaba, sadece bizim değil, toplumun her kesiminin aktif katılımıyla daha güçlü hale gelecektir Bizler konfederasyon olarak, otizmli bireyler için daha kapsayıcı ve anlayışlı bir toplum oluşturmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hep birlikte el ele vererek, onların daha parlak bir geleceğe sahip olmaları için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.  2 gün süren Çalıştayımız da hazırlanan rapor  ilgili bakanlıklara sunulacaktır.”

Muhabir: Seher Ağaç