Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları polikliniklerinde boyun, sırt, kalça, diz, bacak ağrısı, el ve ayaklarda uyuşma gibi şikayetler değerlendirilerek Fizik tedavi alması uygun olan ve gerekliliği olan hastalar ise fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde bölgesel olarak tedaviye alınıyor.

Harran Üniversitesi Hastanesi Uluslararası “Hepatology” Dergisi’nde Yer Aldı Harran Üniversitesi Hastanesi Uluslararası “Hepatology” Dergisi’nde Yer Aldı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi polikılinik

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon; doğumsal kaynaklı ya da yaşamın bir bölümünde herhangi bir nedenle ortaya çıkan, yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen ya da kişiyi sosyal yaşamdan koparıcı nitelikteki engellilik durumlarının iyileştirilmesine yönelik özel tedavi programları uygulamaktadır. Günümüz çalışma koşulları ve yaşam tarzı göz önünde bulundurulduğunda, modern tıbbın hemen hemen her branşında; hastaların günlük yaşam aktivitelerini geri kazanmaları, mesleki yaşamlarına geri dönüş ve sosyal yaşamlarında da etkin bir şekilde devam edebilmeleri için hastaya özel yaklaşımlarla tedavi programlarını yöneten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün önemi giderek artmaktadır.

Abdullah Solmaz

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde halihazırda hizmet vermekte olan fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitemizde 25 yatak kapasitesi ile halkımıza fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunulmaktaydı. Mevcut koşullar göz önünde bulundurulduğunda bu alandaki hasta yoğunluğumuzun fazla olması nedeni ile vatandaşımıza sağlık hizmeti sunumunda gecikmeler yaşanmaktaydı. Müdürlüğümüzce bu alandaki ihtiyaç göz önünde bulundurularak halkımızın kaliteli ve verimli bir sağlık hizmeti alabilmesi ve bu hizmetlere daha kolay ulaşılabilmesi için ünitemizin mevcut kapasitesi 46 yatağa çıkarılarak tedavi için randevuda bekleyen hasta sayılarımızı asgari düzeye indirip en kısa sürede hastalarımızın bu hizmete ulaşımını sağlayarak, sağlık hizmetindeki aksaklıkların önüne geçip vatandaşlarımıza bu hizmeti sunmaya başladık. Bu tedavi alanında 4 adet nörolojik rehabilitasyon alanı, 6 adet ortopedik rehabilitasyon alanı, 2 adet pediatrik rehabilitasyon alanı gibi özellikli alanlar oluşturduk.

Abdullah Solmaz hastane ziyaret

Hastalarımızın en iyi şekilde hizmet alabilmesi için sürekli gelişim ve yenilik şart. Yeni teknolojilerin ve tedavi yöntemlerinin entegrasyonu, hizmet kalitesini üst seviyelere taşıyacaktır” dedi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik tedavi ünitesinde Bu alanlarda kullanılmak üzere Bu tedavi alanında 4 adet nörolojik rehabilitasyon alanı, 6 adet ortopedik rehabilitasyon alanı, 2 adet pediatrik rehabilitasyon alanı gibi özellikli alanlar oluşturduk.

4 adet Bobath Yatağı,14 adet Tekli Egzersiz Yatağı,1adet Traksiyon Cihazı/Yatağı,1 adet Tilt Table Yatağı

1adet Yürüme Bandı,1 adet Ağırlık İstasyonu,2 adet Sabit Bisiklet,1 adet El Pedalı,2 adet Tırmanma Merdiveni,2 adet Omuz Çarkı,2 adet Parmak Merdiveni,2 adet Paralel Bar,

1 adet Üst Ekstremite Hidroterapi cihazı ve 3 adet Egzersiz Merdiveni de hizmete sunulmuştur. Yeni açılan alanda tam donanımlı yeni tedavi araçlarıyla birlikte hem hasta kapasitesi hem de hastaların alacağı hizmetin kalitesi önemli ölçüde arttırılmıştır.

Kaynak: Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü