Güneydoğu Anadolu Bölgesi denilince akıllara etli ve bol baharatlı yemekler geliyor. Urfa kebapları da bu yemekler arasında yer alıyor. Yöreye özgü bu yemekler baharatlarla zenginleştirilmiş ince kıyılmış kuzu etiyle yapılıyor.

Haşhaş Kebabı-1

HAŞHAŞ KEBABI İÇ ANADOLU BÖLGESİ'NDE DE TÜKETİLİYOR

Şanlıurfa mutfağında her kültüre özgü yemek çeşitleri bulmak mümkün. Yöre halkı tarafından tüketilen Haşhaş Kebabı özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde de yaygın olarak tüketiliyor.

Şanlıurfa’nın doğal meralarında yetişen ivesi türü kuzuların boşluk kısmından yapılan Haşhaş Kebabının eti zırhla çekilerek kıyma haline getiriyor. Daha sonra kıyma haline getirilen etler buzdolabında soğumaya bırakılır.

Şanlıurfa Kebaları

ETLER SOĞUK ŞEKİLDE MUHAFAZA EDİLMELİ

Bir süre dolapta kalan etler yumurta büyüklüğünde avuç içerisinde sıkıştırılarak şişlere geçirilir. Ateşte pişirilmeye bırakılır. Eğer etin bir yüzü tamamen pişer ve diğer yüzü çevrilecek olursa et birbirini tutmaz ve hemen dökülür.

Odun ateşinde pişen Haşhaş Kebabı, şişteki şeklini muhafaza edecek şekilde servis tabaklarında servis edilir. Urfa Haşhaş Kebabının yanında kuru soğan, maydanoz, közlenmiş biber ve domates konularak servis yapılır.

Şanlıurfaya Özgü Kebaplar

AÇIK VE LAVAŞ EKMEK İLE SERVİS EDİLİR

Ayrıca Urfa Haşhaş Kebabının yanında açık ekmek (lavaş) yada yufka ekmek (sac ekmeği) ile servis edilir.

Şehrin birçok restoranında bu lezzetli kebabı tatmak mümkündür. Haşhaş Kebabı, Şanlıurfa'nın kültürel ve gastronomi zenginliğini gözler önüne seren özel bir yemek.

Lavaş Ekmek

HAŞHAŞ KEBABININ FİYATI

Haşhaş kebabının fiyatı yaklaşık olarak 380 TL

Şanlıurfa yöresine ait Haşhaş Kebabı nasıl hazırlanıyor? İşte Haşhaş Kebabı nın malzemeleri ve yapılışı…

Urfa Kebab

HAŞHAŞ KEBABI İÇİN MALZEMELER

Malzemeler (6 Kişilik)

1 kg orta yağlı zırhla çekilmiş kıyma et

1 çay bardağı köftelik bulgur

1 tatlı kaşığı tuz

Şanlıurfa Kebabı

HAŞHAŞ KEBABI YAPILIŞI:

Kıyma et, ıslanmış köftelik bulgur ve tuzla iyice yoğrulur. Bir avuç kıyma avuçlandıktan sonra sıkılıp kebap şişine geçirilmek suretiyle tombul bir şekil verilir ve mangal ateşinde yavaşça çevrilerek pişirilir.

Yapılacak dürüm, ince kıyılıp üzerine limon sıkılan yeşil soğan ve maydanoz, közlenmiş isot ve ayran eşliğinde her mevsim yenilebilir.

Halfeti’nin Gizemli Hikayesi! Halfeti’nin Gizemli Hikayesi!

Editör: Halime Çiftçi