ŞANLIURFA İLE İLGİLİ SORULAR VE SORUNLAR

Sabahtan beri düşündüm durdum. Hatta bazı arkadaşlara da fikirlerini sordum. Şanlıurfa'nın sorunlarını dile getirmek  ve yetkilileri bu konuda uyarmak için bir yazı yazacağım diye. Aldığım cevap; Sana mı kalmış bu. Başını...

Abone Ol

Sabahtan beri düşündüm durdum.

Hatta bazı arkadaşlara da fikirlerini sordum.

Şanlıurfa’nın sorunlarını dile getirmek ve yetkilileri bu konuda uyarmak için bir yazı yazacağım diye.

Aldığım cevap; Sana mı kalmış bu. Başını belaya sokmak mı istiyorsun ? türünden tepkilerle karşılaştım.

Ya umuda inandığımız şu günlerde yalan vaatlerden müsvedde bir hayat çıkarmaktansa neler kaybettiğimizi, eksiklerimizi, olması gerekenleri ve beklentilerimizi bir vatandaş ve bir Urfalı olarak hatırlatmak başımı belaya sokacak bir hareket yada davranış olarak algılanacaksa eğer, verebileceğim tek cevap ne günlere kaldık olmalı galiba. Ama yine de aklımın yettiğince dilimin döndüğünce dile getirmeye çalışayım. Sorduklarımın deyimiyle rahatım kaçacaksa da başım belaya girecekse de girsin memleketim için razıyım.

Basından okuyorum. Şanlıurfalı Başkanlar , Siyasiler ve Vekiller İstanbul da kamp kurdular diye. Peki Şanlıurfa’nın elektrik sorununu mu çözdük, Hastanelerimizde branş doktoru açığı var, bir çok hasta ilgisizlikten ve doktor yokluğundan hastanelerde ölüyor. Bunu mu çözdük. Çevik kuvvet kavşağı tamamıyla durmuş ve o günden beridir tek bir çivi çakılmamış, Piazza (Ufa-Antep) yolu tıkalı vaziyette ve Memleketin boğazı sıkılmış gibi nefes alamaz durumda bunu mu çözdük. Sahi şehir hastanesi yapımı ne durumda. Cumhurbaşkanı yapımı devam ediyor dedi. Kazma vuruldu mu ? ya da Troleybüs ve heba edilen onca yatırım ne durumda bunlarla ilgili sorunlar giderildi mi ?. Veya Unesco tarafından kalıcı kültür mirası listesinde olan ve Göbekli tepe yılı ilan edilen 2019 yılında Şanlıurfa da turizm patladı ama sanırım hazırlıksız yakalandık bu sorunlar giderildi mi? . Alt yapı, üst yapı, konaklama ve enformasyon konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Alt yapıda 6000 yatak açığı daha giderilemedi. Üst yapıda çevik kuvvet ve piazza kavşakları bitirilemedi. Enformasyon konusunda esnaf yada halk yeterince bilinçlendirilemedi. Sahi hatırlatayım geçici kültür mirası listesinde Harran ve Balıklı göl olmak üzere 2 dev eser bulunmaktadır. Bunun için hazırlıklar yapıldı mı ?. Gelen Suriyelilerin şehirle entegresinde sınıfta kalındı. Bunu için hazırlıklar ne aşamada ? Temizlik ve ilaçlama noktasında yetersizlikler var bunun için ne tür önlemler alınacak vs. Bakın önce tebrikler sonra ramazan sokağı ve çadırları şimdide İstanbul seçimi derdi. Sahi bu seçilen başkanlarımız, vekillerimiz ve siyasi aktörlerimiz ne zaman memleketin sorunları ile ilgilenecekler merak ediyorum. Burada kimseyi yargılamak gibi bir durumda ve konumda değilim ama bu memleketin bir paydaşı olarak yapılanı, yapılmayanı, yapılması gerekeni veya beklentilerimi sorma hakkına sahip olduğumu düşündüm naçizane. Çünkü Hayatlarımız zincirleme birbirine bağlı. Hepimiz bir ötekinin eylemi sonucu mutlu oluyor ya da özrünün kefaretini ödüyoruz.

Sonuç olarak memleketin yolunu ve kaderini kim çiziyorsa, sorumluluk noktasında eksik yapanlara eleştiri, hakkıyla yapanlara da övgü ve minnetle anmak bizim hem vatandaşlık hem de insani olarak görevimiz diyor ve dile getirmeye çalıştığım bu sorunların bir an önce çözülmesini diliyorum.