Kış ayı nedeniyle evlerinde ısınmak için soba yakanların talep ettiği kömür ve odun satışlarında yaşanan düşüş bu yılda devam ediyor.

Kışların eskisi kadar soğuk olmaması ve doğalgaz kullanımının artması sebebiyle satışlar eskisine oranla düşük seviyede kalıyor.

Bir torba kömür 200 TL olmasına rağmen vatandaşlar tarafından talep görmüyor. Kömür satıcıları bu durumu son dönemlerde yaygınlaşan hemen hemen her evde olan doğalgaza bağlıyor.

Konu ile ilgili Urfanatik mikrofonlarına konuşan kömür satıcısı Mehmet Satıcı, doğalgazın gelmesi ile birlikte mesleklerinin yok olmaya doğru gittiğini ifade ederek, “Vatandaşlara doğalgazlarının hayırlı olmasını diliyorum; daha temiz, daha düzenli ve dumansız bir şehir için bu hizmetlerden dolayı mesleğimizin sona ermesine olumsuz bakmamak lazım” dedi.

Koleksiyonerlerin Şanlıurfa'daki durağı Koleksiyonerlerin Şanlıurfa'daki durağı

“YAVAŞ YAVAŞ ÖLÜME GİDİYOR”

Mehmet Satıcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İşler son iki yılda düşmeye başladı. Bu meslek, doğalgazın gelmesiyle yavaş yavaş ölüme gidiyor. Dolayısıyla, artık şehir merkezlerine değil de köylere yöneliyoruz. Elbette doğalgaz kullanımı, kokudan ve dumandan uzak, daha temiz bir çevre sağladığı için memleketimiz için daha iyidir”

“KÖMÜR ALANLAR VAR, ANCAK SAYISI ÇOK AZ”

Konuşmasının devamında Mehmet Satıcı, şu ifadelere yer verdi:  “Biz de 35-40 yıl emek verdikten sonra başka sektörlere yönelmeyi düşünüyoruz. Kömür alanlar var, ancak sayısı çok az. Geçmiş yıllarda bu mevsimde kalabalık olurduk, ama şimdi her yer sessiz ve sakin. Her tarafa doğalgaz çekildi, bu da bizim için hayırlı olsun. Başka bir sektörde, başka bir hizmet vermeye devam edeceğiz”

“MESLEĞİMİZİN SONA ERMESİNE OLUMSUZ BAKMAMAK LAZIM”

Son olarak Satıcı, şu ifadelere yer verdi: “Bir torba ithal kömürün, yani Rusya'dan gelen kömürün fiyatı 200 TL, oysa bir ton meşe odununun fiyatı 6.000 TL. Bu da maddi durumu kötü olan bir aile için büyük bir yük değil. Bir yıl idare edilebilir. Vatandaşlara doğalgazlarının hayırlı olmasını diliyorum; daha temiz, daha düzenli ve dumansız bir şehir için bu hizmetlerden dolayı mesleğimizin sona ermesine olumsuz bakmamak lazım”

Muhabir: Rojda Çiçek