Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı kırsal Günece Mahallesi'nde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri tarafından elektrik direği dikimi sırasında yapılan kazılarda tarihi bir mağara ortaya çıktı.

Yaklaşık 60 m² genişliğindeki mağara, eski bir yerleşim alanı olarak kullanıldığı tahmin ediliyor.

Mağaranın keşfi üzerine olay yerine gelen Halfeti İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak bölgeyi kontrol altına aldı.

Yapılan incelemelerde, mağara içinde herhangi bir tarihi eser ya da kültürel değer taşıyan nesneler bulunmadığı bildirildi.

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne de durumu bildiren Halfeti İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeyi ziyaret ederek detaylı incelemelere başladı.

Müdürlük tarafından görevlendirilen uzmanlar, mağaranın tarihi önemi ve potansiyel kazı alanlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: İbrahim Çakmak