Türkiye İş Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı ile yapılan iş birliğiyle İşgücü Uyum Programı kapsamında Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Halfeti, Haliliye, Harran, Hilvan, Karaköprü, Siverek, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde bulunan okullarda çalıştırılmak üzere 5 bin personel alımı gerçekleştirecek.

Şanlıurfa'daki Dünya Neolitik Kongresi Sonrası Hayata Veda Etti Şanlıurfa'daki Dünya Neolitik Kongresi Sonrası Hayata Veda Etti

Başvurular, 4 Eylül tarihi itibarıyla başladı ve 8 Eylül 23:59’a kadar devam edeceği öğrenildi. Başvurular, İŞKUR e-şube, Alo170, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden yapılacağı öğrenildi.

Kontenjanın ilçelere göre dağılımları şu şekilde olacaktır:

Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 330

Birecik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 210

Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 120

Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 220

Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 954

Halfeti İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 100

Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 934

Harran  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 252

Hilvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 100

Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 420

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 610

Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 260

Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: 490

İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI (İUP) NEDİR?

İUP, özel politika gerektiren gruplar (kadınlar, gençler, uzun süreli issizler, engelliler gibi) başta olmak üzere, işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak kamu hizmetlerinin desteklenmesine yönelik düzenlenen programlardır.

KİMLER KATILABİLİR?

18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları program başvurabilir. Programlara kadınlar, öğrenciler, engelliler, eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren grupların katılımı öngörülmektedir.

PROGRAM DETAYLARI

Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programlar; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saattir (3 gün). Ayrıca programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmamaktadır.

PROGRAM KAPSAMINDA SAĞLANAN HAKLAR

Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak olup, ayrıca katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanacaktır. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir. 
Kaynak: Haber Merkezi