Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde bulunan jeotermal topraksız üretim seralarında gerekli incelemelerde bulundu.
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde bulunan jeotermal topraksız üretim seralarında domates güvesi (Tuta absoluta) ile mücadele kapsamında kontrollerin sürdüğü belirtildi.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri ile Alo Ziraat Doktorum ekibi tarafından yürütülen çalışmalarda, zararlılarla mücadelede kullanılan tuzakların haftalık kontrolleri ve değişimleri gerçekleştirildi.
Seralarda yapılan incelemelerde hastalık, zararlı ve besin noksanlıklarına dair değerlendirmeler yapılarak üreticilere gerekli tavsiyelerde bulunuldu.
Ayrıca sera sahipleri ve çalışanları ile bir araya gelen ekipler, gübreleme, ilaçlama ve yetiştiricilik konularında bilgilendirme yaparak verimli üretim için öneriler sundu. Yetkililer, üreticilerin sorunlarını yerinde tespit ederek bilinçli tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin sürdürülebilir ve kaliteli üretim yapabilmesi için saha çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü konu uzmanı personeli ile Alo Ziraat Doktorum ekibi olarak,Eyyübiye İlçesi Karaali Mahallesinde jeotermal topraksız üretim seralarındaki domateslerde Tuta (Domates güvesi) tuzakları haftalık kontrol ve değişimleri yapıldı. Yapılan kontroller sonucu hastalık,zararlı ve besin noksanlıkları konularında tavsiyelerde bulunuldu.Seraların sahipleri ve çalışanları ile beraber gübreleme,ilaçlama ve yetiştiricilik üzerine önerilerde bulunuldu.”