Soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte Şanlıurfa'daki mağazalarda kışlık elbiseler vitrinlerde yerini aldı. Havalar soğumaya başladıkça vatandaşlar kışlık giyim ihtiyaçlarını karşılamak için çözüm ararken, etiket fiyatlarını gören vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı.

Geçen yıla kıyasla iki kat artan kışlık kıyafet fiyatları, dar gelirli vatandaşlar için adeta cep yakıyor. Mont, kaban ve bot gibi ürünlerde fiyat artışlarının üç katına kadar yükseldiği görüldü.

Başlıksız 3-3

Vatandaşlar, yüksek fiyatlar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, kış aylarına girerken, etiket fiyatlarındaki artışlar, özellikle dar gelirli vatandaşlar için büyük bir yük oluşturuyor.

“YÜZDEN GEÇEN SENEYLE BU SENE ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR”

Geçen seneye göre işlerinde büyük farklılıkların olduğunu belirten giyimci esnafı Emrullah Catın, “İşlerimiz geçen seneyle bu sene arasında büyük farklar gösteriyor. Geçen sene 200-250 TL'ye sattığımız ürünleri bu sene 400 TL'ye satıyoruz. Milletimizin alım gücü düşük, bu yüzden geçen seneyle bu sene arasında dağlar kadar fark var. Temennimiz halkımızın refaha kavuşması ve refah içinde alışveriş yapması, ama bu sene böyle bir durum söz konusu değil. Ekonomiden ötürü insanımızın alım gücü düşmüş. İnşallah bu gidişat iyi olur, ekonomi yönünden de refah yönünden de. Allah milletimizin yardımcısı olsun ”dedi.

Başlıksız 6

“ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ, FİYATLAR YÜKSEK”

Kışlık elbise fiyatlarının geçen seneye göre artığını söyleyen Emrullah Catın, “Vatandaşlarımız kışlık elbise alıyor ama geçen seneki gibi değil. Geçen sene 3 ürün alırken bu sene 1 ürün alıyorlar. Fiyat artışlarından dolayı büyük farklar var. İnşallah bu sene iyi bir şeyler olur, temennimiz o yönde. Geçen seneyle bu sene arasındaki fark %200-300 oranında. Geçen sene 100 TL'ye sattığımız ürünü bu sene 300-400 TL'ye satıyoruz. Milletimiz bu konuda çok şikayetçi. Mesela geçen sene 250 TL'ye sattığım sweati bu sene 450 TL'ye satıyorum. Alım gücü düştü, fiyatlar yüksek” diye konuştu.

Başlıksız 9

“TEMEL İHTİYAÇLARDAN VATANDAŞLARIMIZ GERİ DURUYOR”

Vatandaşların temel ihtiyaçlarından kıstığını ifade eden giyimci esnafı Emrullah Catın,  “Temel ihtiyaçlardan dolayı fiyat yüksekliği var ve insanların geliri gideri karşılamıyor. Geliri giderini karşılayan biri, 1 ürün yerine 3 ürün alırdı. Bu yüzden geçen sene 5 ürün sattığımızda bu sene 2-3 tane satıyoruz. Temel ihtiyaçlardan ı vatandaşlarımız geri duruyor, temel ihtiyacı bile doğru dürüst karşılayamıyor ”ifadelerini kullandı.

Kanser hastalığı sonu oldu Kanser hastalığı sonu oldu
Editör: Rojda Çiçek