TİGEM 69 Personel Alacak! Şanlıurfa Da Listede TİGEM 69 Personel Alacak! Şanlıurfa Da Listede

Şanlıurfa’da giyim sektörüne yansıyan zamlar çoğu vatandaşın bütçesini zorlarken pek çok kişi yeni kıyafet almak yerine gardırobundaki eski kıyafetlerini yenilemeyi tercih ediyor. Bu durum kentte ki terzilerde yoğunluk oluşturdu.

Terzi-1

Terzi ustası Vahap Öcemek,  vatandaşların kış ayında paça, daraltma,  kısaltma, mont, gömlek ve ceket gibi kıyafet tadilatlarında hünerlerini sergiliyor

Pantolon Tadilat

Pantolon kısaltma, daraltma 70 TL’den başlarken gömlek, ceket ve mont gibi diğer kıyafetlerin tadilatlarında ise fiyat aralıkları işlemine göre değiyor. 

Çeket

Terzi ustası Vahap Öcemek Urfanatik Mikrofonuna yaptığı açıklamada, İşlerinin yoğun olduğunu söylerken tadilat kısmında en zor işleminin astar değişimi olduğunu vurguladı.

Ütü

“VATANDAŞLAR KIYAFETLERİNİ TADİLATTAN GEÇİRİYOR”

Kış aylarında elbise tadilatlarına ilginin olduğunu beyan eden Vahap Öcemek, “ Kış geldi artık kış paltolar ceketler pantolonlar ortaya çıkıyor yavaş yavaş. Tabii insanların alım gücü düştüğü için eski kıyafetleri tadilattan geçilmeye çalışıyorlar. Müşterinin alım gücü ne kadar yüksek olursa terzinde o kadar işi yükselir. Elbiseler pahalı mıdır pahalıdır piyasada pahalı ama normal piyasadaki olan elbiseler ucuz. İnsanlar giyiniyor alım gücü var ama hemen aynı değişen bir şey yok biraz düşüş var asgari düşük olması asgariden çalışan insanları etkiliyor tabii ama gelir seviyesi yüksek olan insanları etkilemez. Onlar daha çok alışverişe yönlendirir” dedi.

Vahap Öcemek

“EN ZOR İŞLEM ASTAR DEĞİŞTİRMEK”

Vahap Öcemek konuşmasının devamında, “ Erkek kıyafeti olarak hemen hemen bütün tadilat işini yapıyoruz. Bayan elbise tadilatını yapmıyoruz burada bir ceket kısaltma, uzatma, daraltma, patron paçalarını yapma daraltma kısaltma o şekilde pantolon kısaltma daraltma 70 lira diğerleri ise yapacağın işleme bağlı işlem zor ise fiyatı da değişiyor. En zor tadilat astar ceketi astar değiştirmek biraz 700 lira yapıyorlar Ben yapmıyorum da yapanlar 700 lira yapıyormuş. Çırak yetişiyor mu yetişmiyor velilerimiz çocuklarını artık göndermiyor” diye konuştu.

Vahap

“ÇIRAK YETİŞMİYOR”

Vahap Öcemek, “Çırak yetişmiyor ancak nasıl olur İşte benim çocuğum olur. Her esnafın yanında çocuğunu yetiştirirse yetiştirir. Yoksa normalde öyle sıradan bir gelip de burada yetişmez biz de çırağı eskisi gibi eğitmeye zaman bulamıyoruz her şey makine olmuş eskiden çırak gelir düğmeye vururdu iliği yapardı şimdi hep makine çıkmış makine yapıyordu işimizi görüyoruz” sözlerini sarf etti.

Editör: Ayhan Kesici