Yaşam

Şanlıurfalılar tereddüt içinde kaldı! (VİDEO)

Altın fiyatlarının artmasıyla birlikte, piyasada sahte altın çoğaldı. Çin’de az miktarda altın kullanarak bilezik üretmeye başladılar. Bu durum hem kuyumcuları hem de vatandaşı tedirgin etmeye başladı. Bizde Urfanatik Gazetesi olarak mikrofonumuzu kuyumcu Veysel Zeynepli’ye uzatarak sahte altın ile gerçek altın nasıl anlaşılır diye sorduk. İşte gerçek altın nasıl anlaşılır….

Abone Ol

Altın fiyatlarında yaşanan artış piyasada sahte altının çoğalmasına neden olurken Çin’de ortaya çıkan yeni görüntüler tartışma konusu oldu. Dolandırıcıların yeni yöntemi ise az miktarda altın kullanarak gerçeğini aratmayan altın üretmeye başladılar.

Gram altının 3 bin liraya yaklaşmasıyla, dolandırıcıların hedefinde 22 ayar burma bilezik ve Cumhuriyet altın yer aldı. Cumhuriyet altını ve 22 ayar bilezik altında yaşanan düşük altın miktarı altın alan yatırımcıları tedirgin etti.

Piyasada artış gösteren sahte altın vatandaşları tedirgin ederken, Urfanatik Gazetesi olarak Şanlıurfa’da Kuyumcu Veysel Zeynepli’ye altın hakkında bilgiler verdi.

Zeynepli’ye sahte altın ile gerçek altın arasındaki farkı  nasıl anlaşılır diye sorduk.  İşte detaylar…

“GERÇEK ALTIN İLE SAHTE ALTINI AYIRT ETMEK ÇOK ZOR”

Sahte altını takılarda gördüğünü söyleyen Veysel Zeynepli, “Düğünlerde vatandaşlar sahte altınla karşılaşabiliyordu. Altın gramının 3 bin 50 TL’yi bulmasıyla vatandaşların sahte altına dikkat etmeleri gerekiyor. Piyasada bu ara baya sahte altın dolaşmaktadır, sahte altınları çok az bir şekilde altın kullanarak kaplaması yapılıyor, altın almak isteyenlere tavsiyem güvendiği altıncılarda altın alsınlar onun haricinde gerçek altın ile sahte altını ayırt etmek çok zor” dedi.

“ÜRÜNLERİN SAHTE OLUP OLMADIĞI İÇİ KESİLMEDEN ANLAŞILAMIYOR”

Veysel Zeynepli konuşmasının devamında, “Cumhuriyet altında düşük altın çıkıyor birde 22 ayar burma bileziklerde sahte altına rastlanabiliyor.  Özellikle biz altın alırken kesip alıyoruz içine bakıyoruz altın var mı yok mu diye, son birkaç gündür Çin’de az miktarda altın kullanılan bilezik üretmeye başladılar. Ürünlerin sahte olup olmadığı içi kesilmeden anlaşılamıyor” şeklinde konuştu.