Günümüz yaşamında vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve fahiş fiyat artışlarıyla haksız rekabete giren esnaflar oldukça dikkat çekiyor. Vatandaş hem fazla ödeme yapıyor hem de sağlığından oluyor.

Şanlıurfa’da Gözyaşlarından Oluşan Göl Şanlıurfa’da Gözyaşlarından Oluşan Göl

Durumdan şikayetçi olan  vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı Ekipleri denetimler gerçekleştirmiş ve kurallara uymayan mağduriyet oluşturan işletmelere ise cezalar kesmiştir.

Şikâyetlere Yeni Çözüm (2)

Ancak Ticaret Bakanlığı vatandaşların şikayetlerini daha kolay yapabilmesi için bir şikâyet uygulaması başlattı. Uygulamaya göre vatandaşlar kendisini mağdur eden işletmeye dair bilgileri doğrudan Ticaret Bakanlığı ile paylaşabilecek.

Haksız fiyat artışına denk gelen vatandaş anlık olarak fotoğraf çekip açıklaması ve konumu ile birlikte Bakanlığın uygulamasına yükleyecek. Uygulamaya düşen şikâyet bildirimi ve konumu dolayısıyla ekipler hızlı bir şekilde müdahalede bulunarak mağduriyetleri giderecek.

Şikâyetlere Yeni Çözüm (3)

Bu uygulama ile vatandaşların mağduriyetleri daha hızlı giderilecek yetkililer hızlı bir şekilde müdahalede bulunabilecek. Bu tür çalışmalara devam edeceğini belirten yetkililer haksız kazançla mücadelede için sahada olmaya devam edeceklerini aktardı.

Muhabir: Seher Ağaç