Bilindiği üzere iki günde 8 ayrı sınava girilmekte. Tek bir sınav giriş belgesiyle tüm sınavlara girebiliyorsunuz. Sınavlara katılacak olanlar muhakkak ders notlarını beraberlerinde götürmeli. Kendi aracınızla gittiğinizde aracınızı kampüs içerisindeki kapalı otoparka bırakabilirsiniz. Sınav aralarında otoparkta aracınızda notlarınızı gözden geçirebileceğiniz gibi kampüsün hemen karşısındaki cafelerde de hem bir şeyler içip hem de notlarınızı gözden geçirebilirsiniz. Otoparktan sınavın yapıldığı kata asansörle çıkabiliyorsunuz. Sınav salonlarına alınmayan eşyalarınızı emanete teslim edebiliyorsunuz ancak sınav çıkışlarında emanet teslim edilen yerde kuyruk oluyor bu nedenle ders notlarınızı oraya bırakmamanızda yarar var.
Finansal Muhasebe dışındaki derslerde genelde ilk 45 dakikadan sonra sınavdan çıkıyorsunuz. Bir sonra ki gireceğiniz sınav için notlarınızı gözden geçirmeye zaman kalıyor. Finansal Muhasebe en uzun süren sınav ve Pazar günü yapılan ilk sınav haliyle sonraki sınavlara yorgun giriyorsunuz. Özellikle 7. ve 8. sınavlarda dikkatinizi toplayamıyorsunuz. Sınav yorgunluğu sorulara odaklanmanızı zorlaştırıyor. Bildiğiniz cevapları bile yazamadığınız oluyor.
Sayısal derslerde dışarıdan destek almakta yarar var. Youtube’ ta ki muhasebe kanallarında paylaşılan videolar oldukça yararlı. Derslerle ilgili ne kadar farklı bilgi ve soru görürseniz o kadar işiniz kolaylaşır. Bazı sınavlarda sorulan soruyla daha önce hiç karşılaşmamış olabiliyorsunuz ancak dersin mantığını kavradığınızda soruyu cevapsız bırakmak yerine mantıklı bir şeyler yazabiliyorsunuz.
İlk girişte geçilemeyecek bir sınav değil ancak sınavın zorluğuyla ilgili söylentiler sınava girecek adaylarda önyargıya neden olmakta. Disiplinli bir ders çalışmayla elimizden geleni yapıp sınav sonucunun açıklanmasını beklemeliyiz. Unutmayalım ki bu sınav yılda üç defa yapılmakta.