Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı

Sosyal medya kullanıcılara enformasyon, düşünce, ilgi ve bilgi paylaşım imkanı tanıyarak karşılıklı etkileşim yaratan çevrimiçi araçlar ve web siteleri için ortak kullanılan bir terimdir. Geçen yılın yapılan bir araştırmaya göre,...

Abone Ol

Sosyal medya kullanıcılara enformasyon, düşünce, ilgi ve bilgi paylaşım imkanı tanıyarak karşılıklı etkileşim yaratan çevrimiçi araçlar ve web siteleri için ortak kullanılan bir terimdir.

Geçen yılın yapılan bir araştırmaya göre, dünyada bir milyardan fazla Facebook ve beş yüze milyon da Twitter kullanıcısı var. Her gün beş yüz milyondan fazla kişi Facebook'ta ‘‘beğeni'‘ de bulunuyor ve üç yüz kırk milyon tweet atılıyor. Türkiye de ise sosyal medya kullanıcısı yüzde on dört artış gösterdi ve Türkiye de 48 milyon kişi sosyal medya kullanıyor. Aynı zaman Türkiye de günde ortalama üç saat sosyal medyayı aktif olarak kullanıyoruz.

İnternetin Yaygınlaşmasıyla Birlikte Sosyal Medya Kullanımı Arttı

İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte sosyal medya kullanımı arttı buda insanların birbirinden uzaklaştırdığı gibi aynı zamanda yaklaştırdı. Eskiden mektup, telgraf vb. gibi iletişim yollarını kullanırken şimdi ise facebook, twitter vb. gibi iletişim ağlarının kullanıyoruz. Eskiye göre iletişim yoları daha kolaylaştı dünyanın bir ucundan diğer ucuna haberleşmek daha kolay hale geldi. Aynı zamanda eski arkadaşlarımıza daha kolay ulaşabilme olanağı sağladığı gibi yeni arkadaşlar edinme olanağını da sağlanmıştır. Herhangi bir olay karşısında toplum olarak daha kolay örgütlemeyi ve haberleşmeyi sağlar örnek gezi parkı olaylarında insanlar sosyal medyayı kullanarak daha kolay örgütlenmişlerdir.

Sosyal Medyanın Zararları ve Yararları

Sosyal medyanın birçok yararı olduğu gibi zararlı yönleri de vardır tabi bugün araştırdığımız zaman birçok kişi internete bağımlı hale gelmiş durumdadır. Bu yüzden interneti ve sosyal medyayı doğru kullanma ve tozunda kullanma çok önemlidir. Sosyal medyayı kulanınken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan bir kaçı: sosyal medyada yorum yaparken dikkatli olmalıyız. Kişisel ve kurumsal itibarınızı zedeleyecek yorumlar yapmaktan kaçınmak lazım. Üzgün, kırgın ve öfkeli olduğunuz durumlarda ruh halinizi yansıtacak iletiler paylaşmaktan çekinmeliyiz. Fotoğraflarımızı sosyal medyada paylaşırken dikkatli olmalıyız. Birçok zararlı yazılım sosyal medya kanalıyla bulaşmaktadır. Sosyal Medyada üzerinden gerçekleşen boşanma, intihar, dolandırıcılık her geçen gün daha çok artmaktadır. Sosyal medya dili yozlaştırmaktadır. Bunlar sosyal medyanın zararlarından bazılarıdır daha bir sürü sayabiliriz bu yüzden sosyal medyayı kullanırken çok dikkatli olmalıyız. Sosyal medyanın yararlarından bazıları: iletişim kurma olanağı kolaylaştı, bilgiye ulaşma kolaylaştı, haberleşme daha kolay hale geldi eskiye göre bunları sadece bir kaçı bir sürü sayabiliriz.