Millî Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” doğrultusunda yapılan Türkçe dersi öğretim programı, öğrencilerin dillerini düzgün bir şekilde kullanmasını, Türkçe’nin zenginliğini öğrenmesini ve dil yoluyla Türk kültürünü ve değerlerini sahiplenmesini hedeflemekte.
“KÜTÜPHANELERDEYİZ” PROJESİ
Bu yönde, öğrencilerin okumasını geliştirmesi, kütüphaneleri tanıması ve kütüphanelerdeki bazı atölyelerin öğrenme için kullanılması için Millî Eğitim Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı’nın iş birliği yapması “Kütüphanelerdeyiz” projesi düzenlendi.
Projeyle, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin Kültür Turizm Bakanlığı’na bağlı olan kütüphaneleri düzenli bir şekilde ziyaret etmesi ve kütüphanelerin işleyişi tanıması hedeflenmekte.
Bunun yanı sıra, atölyesi olan kütüphanelerin, öğrenciler için okul dışında öğrenme ortamı olarak kullanılması çalışılmakta.
DERS İÇERİKLERİ UYGULAMALI İŞLENECEK
Proje doğrultusunda, öğrenciler için kütüphanelere ziyaret planları yapılacak ve kütüphane personelleri tarafından kurumların nasıl işlediği anlatılacak.
Ayrıca araştırmak isteyen öğrencilere kitap alma ve iade etme hakkında bilgi verilecek. Okulların belli ettiği ders içerikleri, atölyesi olan kütüphanelerde uygulamalı işlenecek.
ŞANLIURFA’DA EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSELTİLECEK
Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygulanacak "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda "Kütüphanelerdeyiz" projesi Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’ da da amaç eğitim seviyesini yükseltmek ve geliştirmek.
Şanlıurfa’da eğitim seviyesi 2024 yılında il düzeyinde en düşük iller arasında bulunuyordu. Yapılacak olan bu proje ile kentte eğitim seviyesinin gelişmesi ve yükselmesi bekleniyor.
Bu projenin ne zaman nasıl uygulanacağı konusunda henüz net bir açıklama yapılmasa da büyük katkılar sağlayacağı düşünülüyor.