Urfa tarihi gün yüzüne çıkıyor

\nŞanlıurfa’da tarihi mekanlar gün yüzüne çıkıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla Kale eteği, Kızılkoyun, Halepli bahçeden sonra bu kez Kızılay meydanını yıkarak özüne kavuşmasının çalışmalarına devam ediyor.

Abone Ol

Şanlıurfa’da tarihi mekanlar gün yüzüne çıkıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla Kale eteği, Kızılkoyun, Halepli bahçeden sonra bu kez Kızılay meydanını yıkarak özüne kavuşmasının çalışmalarına devam ediyor.

Gerçekten Urfamızın tarihi yerleri hiçbir yerde yoktur. Bunun kıymetini bilmemiz lazım

Proje öncelikle, kamu ve özel sektörün birlikte çalıştığı bir sürdürülebilir turizm yönetim modeli oluşturmayı ve bir yerleşim ana planı geliştirip uygulamayı amaçlamaktadır. Şanlıurfa'da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi kapsamında tarihi mekanlar, sokaklar ve binalar yenilenmiştir. Mevcut binalar çevre planlaması ile kullanıma açılmıştır. Bu proje, Göbeklitepe'de bulunan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edilecek arkeolojik alanların korunmasını, kazı alanının üzerinin kapatılmasını ve saha yönetim planı geliştirilmesini içermektedir.

   Proje ile etkin bir destinasyon yönetim modeli ve yönetim yapısının hayata geçirilmesi, dolayısıyla kenti ziyaret eden turist sayısının artması bekleniyor. Tüm turizm projeleri için bir platform geliştirilmesi, turistler için yürüyüş yolları tasarlanması, turistik merkezlere ve müzelere erişimin kolaylaştırılması ile markalaşma ve pazarlama faaliyetlerine ek olarak yoğun tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yürütülmektedir. Bu projeyle uluslararası bir arkeoloji konferansı ve yılda bir gerçekleştirilecek bir festival düzenlemeye yönelik ilk adımlar atılmıştır. Şanlıurfa, 12 ay boyunca ziyaret edilebilecek cazip bir yer haline gelmektedir.

   Turizm sektöründeki insan kaynakları kapasitesi, sektördeki hizmet kalitesini yükseltmek için çeşitli eğitimlerle geliştirilmiştir.

   Dünyadaki ilk tapınağa ev sahipliği yapan Göbeklitepe, Balıklıgöl ve Harran 12 bin yıl önce inşa edilmiştir. Yalnızca bu eserler dahi Şanlıurfa'nın tarihi zenginliğini yansıtırken Şanlıurfa'yı Sümerlerden Hititlere ve Perslerden Antik Romalılara kadar Doğu Anadolu’daki birçok medeniyetin beşiği olarak göstermeye yetmektedir. Şanlıurfa'da 2.409 kayıtlı kültürel varlık bulunmaktadır. Bu rakam, Şanlıurfa'nın dünya çapında bir kültür ve turizm merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu kanıtlamaktadır. Urfayı tarihine kavuşturan ve hummalı bir çalışma yapan Belediyelerimizi kutlarım