GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ), Harran Üniversitesi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi iş birliğinde " Daha temiz bir dünya için binlerce fikir" sloganıyla GAP bölgesindeki okulların öğrencilerini kapsayan GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması düzenlendi.

Çevre illerde lise, ortaokul ve üniversitesi öğrencilerince geliştiarilen 1013 proje arasından finale kalan 18 proje, Şanlıurfa'daki bir alışveriş merkezinde sergilendi.

Yarışma kapsamında, projeler alanında uzman kişilerce incelenecek ve yapılacak oylama sonucunda dereceye girenlerin sahiplerine ödül verilecek.

“ORGANİZASYONUN AMACI PROJELERE TEŞVİK ETMEK”

Organizasyonun amacı projelere teşvik etmek olduğunu söyleyen GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz: “Bugün açılışını yaptığımız serginin aslında 5’inci yarışmasını düzenliyoruz. Harran Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, HARÜSEM, Sitem ve Bilim Merkezi ile beraber düzenlemiş olduğu organizasyon. Bu organizasyonun amacı Toplumun dinamiğini oluşturan ve idare olarak kalkınmanın hedef grup olarak gördüğümüz gençlerimizin, çocuklarımızın özelikle yenilebilir enerji ve enerji verimliliği anlamında duyarlıklarını ve hassasiyetlerini artırarak proje geliştirmelerine teşvik etmek.

“BÖLGEYİ YEŞİL ENERJİ İMAJINI KAVUŞTURMAK”

İdare olarak asıl bizim 2012 yılında özelikle bölgedeki yerli yenilebilir enerji ve enerji verimliliği kaynaklarının tümüyle kullanarak bölgenin yeşil enerji imajını kavuşturmak amacıyla yürüttüğümüz bir proje var bu proje çerçevesinde hem ekonomik, hem teknik anlamda uygulanabiliği olan ve Dünya’daki uygulamaları da dikkate alan birçok proje uyguladık.

“18 ADET PROJE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ”

Yoğun bir katılım oldu bu yıl kamu kurumlarda çalışanlar illerde bizzat hem teorik, hem de uygulamalı eğitim programları düzenledi dolaysıyla katılımda yüksek oldu. 1000’in üzerinde proje başvurusu var bu projelerin yaklaşık 125 tanesi finale kazanma hakkı kazandı ama yine bunların içinde dereceye girme sınırlı olması gerekiyor dolaysıyla 18 adet projemiz ödüle layık görüldüler” dedi.