2023 yılında Şanlıurfalı vatandaşları deprem ve sel gibi doğal afetler kadar, ekonomik sıkıntılar, yoksulluk ve işsizlik de etkiledi.

Doğal afetler nedeniyle zor durumda olan Şanlıurfalılar, ekonomik sıkıntılarla da karşı karşıya kaldı. Bu durum, halkın yaşam standartlarını oldukça etkiledi.

Kentte yaşayan vatandaşlar bir an önce bu sorunların çözüme kavuşmasını bekliyor.

“İKİ YIL ÖNCESİNE GERİ GİDEBİLSEYDİK”

2023 yılı kendileri için iyi bir yıl olmadığını söyleyen Ömer Durmuş, “Ekonomik açıdan baya sıkıntı yaşadık ardından deprem felaketi, sonrasında sel felaketi yaşandı. Bizler için pek iyi geçmedi. Bundan iki yıl öncesine geri gidebilseydik keşke, her şey nasip kısmet, demek ki kaderde bir şeyleri yaşamak varmış” şeklinde konuştu.

“RABBİM BİR DAHA BÖYLE BİR DURUMU YAŞATMASIN”

Bu yılın zor bir sene olduğunu vurgulayan Hasan Kenan Yıldız, “Ekonomik sıkıntılar, savaşlar bizleri baya etkiledi, daha sonra deprem ve sel felaketi baya ağır geçti. Rabbim bir daha böyle bir durumu yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

“2024 YILINA UMUTLA BAKIYORUZ”

2023 yılın afetlerle geçtiğini dile getiren Hasan Polat ise, “2023 yılı bizler için baya kötü geçti. Covid- 19 bir taraftan, deprem, sel felaketi bir taraftan hepsi üst üste geldi. Gaziantep’ten geldim ve bu depremin içerisinde yer aldık birçok insanımızın evi yıkıldı ve hasar gördü. 2024 yılına umutla bakıyoruz inşallah bizler için güzel bir yıl olur.” diye konuştu.

“2023 YILINI HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIM”

2023 yılı kendileri için iyi geçtiğini ifade eden Songül Çiftçi, “2023 yılında hayatımız macerayla geçti. Önce İzmir’ e gittik daha sonra akrabalarımızı ve ailemizi bırakmayarak memleketimize geldik, 2023 yılını hiçbir zaman unutmayacağım” dedi.