Türkiye’nin vizyon projeleri arasında yer alan TOGG’da seri üretime geçildi. Geçtiğimiz günlerde aracın fabrika açılışı Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşti. Gözler 2023 yılında satışa sunulacak Yerli Otomobilin satış fiyatında.

TOGG, Gemlik Fabrikasında seri üretime başladı. Banttan inen ilk aracın direksiyonuna geçen Başkan Erdoğan "Türkiye Yüzyıl’ının ilk fotoğrafı burada" ifadelerini kullandı.

TOGG, 2030’a kadar 5 farklı model ile toplam 1 milyon adetlik üretim hedefini koruyor. Eğer hedef gerçekleşirse otomotivde sektörü adına ciddi bir devrim olacak.

‘’TÜRKİYE BU ARABA İLE ÖNEMLİ BİR KONUMA GELECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM’’

TOGG Bizim için bir onurdur diyen Celal İkbal;’’ Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi 60 yıllık bir hasreti giderdik. Aslında bu tüm Türkiye vatandaşının malıdır. Bütün üretimde kar vardır. Bu araçta bütün sektöre kar sağlayacaktır. Türkiye bu araba ile önemli bir konuma geleceğini düşünmüyorum. Bu arabanın elektrikli olması çok iyi en azından egzoz dumanına dünyamız maruz kalmaz. Çevreye faydalı olur. Tasarruf da yapabiliriz. Şu anda ekonomi çok önemli akaryakıt 22 lira olmuş elektrikli olması akaryakıtı da düşürebilir. Aracın piyasa fiyatı 1 milyon ile 1 milyon 500 bin arası olabilir’’ Dedi.

‘’DÜNYA SANAYİSİNİ YAKALAYACAĞIZ’’

 Türkiye’nin önü açık diyen Bekir Cavit Yetiştirici;’’ Geçen gün televizyonda izledim açılışını Cumhuriyet’in kuruluşunda açıldı. Zaten Recep Tayyip Erdoğan birçok şey yaptı yapmaya devam ediyor. TOGG bizim milli aracımız ileride daha çok şeyler olacak yurtdışına ihracat edeceğiz. Dünya sanayisini yakalayacağız.  TOGG piyasaya sürüldüğün de bizim verdiğimiz fiyata göre düşebilir daha da kalitesini arttırır rekabeti güçlendirir. İnşallah devlet bankaları da TOGG alırken vatandaşa yardımcı olacak. 2023 seçimlerin de tekrar başımız da olur’’ İfadelerinde bulundu.

‘’TÜRKİYE İÇİN UMUT VERİCİ BİR GELİŞMEDİR’’

TOGG Türkiye’nin son 100 yılın en önemli adımıdır diyen Bülent Bağmancı;’’ Çünkü 1960’larda da devrim üretildi. Ama seri üretimine izin verilmedi. İnşallah TOGG yarım kalan kendi yerli araç üretimini başarılı kılar ve bizlerde kendi yollarımız da kullanırız. Türkiye için umut verici bir gelişmedir. Şu an da yavaş ilerliyor olsa da başlangıç için büyük bir adımdır. Aracın fiyatı teknik özelliklerine bağlı, donanımına bağlı yerli üretim olduğu için araç piyasasını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum’’ Dedi.

‘’PAHALILIĞIN İÇİNDE BÖYLE BİR TEKNOLOJİYE SAHİP BİR ARACIN ÜRETİLMESİ ÇOK İYİDİR’’

TOGG gerçekten önemli bir adımdır diyen İzzettin Yeşildağ;’’ Bütün ülkelerin kendi üretiminin olması, sanatının olması elbette ki iyi bir şey ama şöyle bir durumda var. Türkiye’nin de bu zamana kadar bir şeyinin olmaması gerçekten ilginç TOGG gerçekten iyi bir adımdır.  Şu an da her şey pahalı bu pahalılığın içinde böyle bir teknolojiye sahip bir aracın üretilmesi çok iyidir. Araba piyasaya sürüldüğünde diğer araç fiyatları da mart ayı gibi düşebilir’’ İfadelerinde bulundu.

ÖZEL HABER: BÜŞRA FİDANCIOĞLU