Teknolojinin gelişmesi ile dijital kitaplar ve benzeri uygulamalar da günümüz de gençler tarafından oldukça çok tercih edilirken, müşteri bulmaktan zorluk çeken sahaflar, basılı eser kültürünü devam ettirmeye çalışıyor.

 Dijitalleşme karşısında ayakta kalmaya çalışan sahaflar, kitapların artık koleksiyonerler ve hobi sahipleri tarafından tercih edildiğini vurguluyor.

“KİTAPLAR BİZLERE MUTLULUK VERİYOR”

Uzun yıllardır sahaflık yaptığını belirten Muhittin Bulut, “Bütün işimiz kitap olsun dedik. Kitap tutkumdan dolayı 2’inci üniversite mi edebiyat dalında okudum ve yıllar önce kafamda böyle bir proje vardı. Kitapla hasbihal etmek onun dünyasında var olmak istiyordum ondan dolayı böyle bir işe adım attım. Her kitap aslında apayrı bir alem kitapların ruh dünyası ve bizlerde açtığı izlenimler sonsuz pencereler tarif edemeyeceğimiz mutluluk ve huzuru bizlere veriyor” dedi.

“ YAZARLARIN DÜNYASINA HAKİM OLMALIYIZ”

Sahafcılık mesleğinin daha çok nadide zor bulunan kitapların peşinden koşan ve o kitapları okuyucu ile buluşturan bir meslek grubu olduğunu söyleyen Muhittin Bulut, “Sahaflıkta aslında daha çok kitapların, yazarların dünyasına hakim olmak gerekiyor. Çünkü bir kitaptan bir yazardan malumatımız yoksa gelen okuyucuya genç, yaşlı, öğrenci, öğretmen, esnaf kim olursa olsun sıhhatli bir bilgi veremeyiz. Fakat kitapların ve yazarların dünyasına hakim olmaya çalıştığımız sürece okurun nezrinde biraz daha anlamlı hale geliyor” şeklinde konuştu.

“DİJİTAL KİTAPÇILIK, KİTAPLARI HAYATIMIZDAN ÇIKARIYOR”

Günümüzde sahaflığın gereken ilgiyi görmediğini belirten Muhittin Bulut, “Modern toplum daha çok teknolojiye, sosyal medyaya adapte olmuş şekilde bu da kitapları hayatımızdan çıkarıyor ister istemez insanların ilgisi ve merakları farklı yönlerde olsa da bu mekânı açtığımızda insanlar gelip gördüğünde farklı bir heyecan hissediyorum. İnsanlar buraya geldiği zaman kitabın huzurunu hissediyor diyebilirim, bu da insanlarda aslında fark ettikleri bir mutluluğa yol açıyor”ifadelerini kullandı.

“KİTABI ELİNE ALIP OKUMANIN HAZZI BİR BAŞKA”

Dijital kitapların insanlar için büyük bir yara olduğunu söyleyen Muhittin Bulut, “İnsanlar eline kitabı almak, dokunmak kitabın kokusunu almak için buraya geliyor. İnsanlarımız ise maalesef sosyal medyadan dolayı elektronik ortamda kitap okumaya daha fazla ilgi gösteriyorlar aslında bunun mutluluk getirmediğini ve o hazzı vermediklerini kendileri de biliyor ilk adımdan sonra bu durumdan vazgeçiyorlar kitabı eline alıp okumanın tadı bir başka” diye konuştu.

URFANATİK.COM: AHMET DURMUŞ