27 yıldır öğretmenlik yapan Halil Koçakoğlu Şanlıurfa’da vatandaşların Felsefe Atölyeleri konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıklarına dikkat çekti.

Kendi imkânlarıyla 6-7 seneden beridir öğrenci yetiştirdiğini fakat bu şekilde her kesime yetişemediğini söyleyen Koçakoğlu belediye, STK ve kurumların da bu şekilde eğitimler düzenleyip vatandaşları bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Her geçen gün teknolojiye, sorgulamaya, felsefi atılımlara bir adım daha ilerleyen Türkiye’de vatandaşların yeteri kadar birikim sahibi olmadığını dile getirdi.

Kendi imkânlarıyla kaleme aldığı kitaplarla birçok öğrenciye felsefe konularında bilgi aşılayan eğitimci Koçakoğlu: “Herkesi felsefe açısından bilgi sahibi olmaya davet ediyorum.” dedi.

URFA’DA YENİ BİR SOLUK KAZANDIRMAK”
Özellikle Urfa’nın her kesimine Felsefe Atölyeleri ile felsefe aşılamayı hedeflediğini söyleyen Halil Koçakoğlu: “P4C yaklaşık olarak 60-70 yıldır dünyanın eğitim alanında gündem konusu olmuş durumda özellikle modern dünya dediğimiz Amerika, Kanada, Avrupa gibi ülkelerde çok yaygın bir şekilde eğitim etkinliğidir. Ülkemiz de de son 10 yıldır kendine bir yer buldu. Özellikle Ankara, İzmir, İstanbul gibi büyük şehirlerde oluşan bu yaklaşım Türkiye’nin hemen hemen birçok ilinde kendine yer buluyor. Eğitimciler bu konuda öğrencilere eğitimler veriyor. Bende Şanlıurfa’da bu eğitimcilerden biriyim. Urfa’da bu konuda öğretmenlerle herhangi bir çalışma yapılmadı. Ben yaklaşık olarak 6 yıldır bu alanda çalışma atölyeleri yapıyorum. Yaptığım çalışmalar konusunda eğitim verdiğim okullarda öğretmenlerden, velilerden ve eğitimci arkadaşlardan oldukça olumlu yanıtlar aldım. Benim buradaki tek amacım bu çalışmayı Urfa’da da farklı bir soluk kazandırmaktır.” ifadelerini kullandı.
için uğraş verdiğini fakat tek başına yeterli verimi alamadığını dile getiren Halil Koçakoğlu böyle çalışmaların çoğu kuruluş ve belediyeler tarafından verilmesi gerektiğine değinerek şöyle konuştu:  “Bizim insanımızda felsefeye karşı bir önyargı var. İllaki felsefe dememize gerek yok çocuklar için bir araştırma ya da eleştirel bir sorgulama atölyesi diyebiliriz.  Vatandaşlarımız P4C hakkında yeteri bilgiye sahip değiller buna nazaran öğretmenlerimiz de aynı şekilde yeterli bir bilgiye sahip değiller. Büyük şehirlerde insanlar en basitinden bir kahvaltı salonuna gittiklerine çocuklarını da bir araştırma ya da soruşturma atölyesinde eğitim görmesi için yanlarında götürüyor. Anne baba kahvaltı yaparken çocukta felsefe atölyesine katılıyor. Böylelikle çocuk burada derinlemesine soru sorup cevap vermeyi öğreniyor. Özellikle Şanlıurfa’da böyle projelerin olmasını da istiyorum. Özellikle belediyeler, STK’lar kurumların bu konularda çalışmaları gerekiyor. Günümüz artık teknoloji ve düşünme çağıdır.” şeklinde konuştu.

ÖZEL HABER: KADER TOPAL