Özellikle kurak geçen mevsimle birlikte kent genelinde enfeksiyon ve soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklar arttı. Devlet ve özel hastane poliklinik ve acil servislerde büyük yoğunluklar oluştu. Alternatif tıp olarak bilinen şifalı bitkilere talep arttı. Aktarlarda en çok ıhlamur, zencefil, zerdeçal, hatmi çiçeği satışları katlandı .

Aktar esnafı özellikle kurak geçen mevsimle birlikte enfeksiyon ve soğuk algınlığı hastalığı arttığını belirterek doğal antibiyotikler vatandaşların ilgi odağı olduğunu vurguladılar.

 ‘’VATANDAŞLAR GRİP ŞİKÂYETLERİYLE GELİYOR’’

Kurak geçen kış mevsiminde vatandaşlar ilaç kullanmak yerine doğal antibiyotik Attar ilaçlarına yöneldi diyen Attar Yusuf Hacı;’’ Soğuk havalarda vatandaşların en çok tercihi otlar ıhlamur, zencefil, zerdeçal, tarçın çoğunlukla bu bitkilerin karışımını yapıp veririz. Öksürük, soğuk algınlığı ve grip için çok iyi gelir. Malumunuz kurak geçen bir kış sezonu var bu yüzden vatandaşlar en çok soğuk algınlığı ve grip şikâyetleriyle gelir.

‘’BİTKİLERİN YAN ETKİLERİ YOKTUR’’

Bunları birçok faydası vardır, Faydaları ise zencefil, astım, bronşit, nefes darlıklarına çok iyi gelir. Ihlamur çoğunlukla hamile bayanlar ve çocukları olanlara daha faydalıdır. Ihlamur hafif bir bitkidir yaşlılarda kullanabilir, hiçbir zararı yoktur. Tabi ki zencefil, zerdeçal, tarçın ve hatmi çiçeği bunlar topluca kullanıldığında daha faydalı olur. Bu bitkiler doğal antibiyotiktir hiçbir yan etkileri yoktur. Çünkü bitkiden kolay kolay zarar gelmez. Tabi ki bünyesi zayıf olan bir insan için, zencefil yediği zaman biraz rahatsız eder.

‘’FİYATLAR İKİYE KATLANDI!

Fiyatları bu sene ve geçen sene arasında 200 ve 300 TL oynadı. Fiyatlar gerçekten çok pahalı. Ihlamur çiçeğinin kilosu 400 TL, yaprağın kilosu ise 250 TL vatandaşın alım gücünü baya etkiliyor. Geçen yıl müşterilerimiz yarım kilo, 1 kilo alırken bu yıl ise, 100 gram ve 200 gram alıyorlar’’ ifadelerinde bulundu.