Şanlıurfa Atatürk bulvarı'nda mikrofonlarını vatandaşlara uzatan muhabirlere vatandaşlar duydukları pişmanlıkları dile getirirken bir yandan da ekonomik sıkıntılara isyan etti.

Maliyet fiyatlarının artması ve alım gücünün zayıflamasından dolayı taşma noktasına gelen Urfalılar öyle bir konuştu ki sokaktan geçen herkes dönüp baktı.

Hayatın türlü zorluklarına dikkat çeken Urfalılar ekonominin bir an önce düzelmesi gerektiğine değindi.

“HAYATIMIZDA EKONOMİ DAHİL HER ŞEY DEĞİŞTİ”

Hayatın her alanında zorluklar çektiğini söyleyen emekli Müslüm Kuş: “Hayatımızda neler değişmedi ki her şey değişti, hayat değişti. İnsanlar değişti, ekonomi değişti. Görüyorsunuz millet ekmek  alamıyor. İş yok güç yok hayat böyle akıp gidiyor. Emeklilerin maaşı daha 2 bin 500 bu millet ne yapacak. Her şey aldı başını gidiyor bakalım bizleri neler bekliyor.” diyerek duruma isyan etti.

“SİMİTİN TANESİ 4 LİRAYKEN ÖĞRENCİLER NASIL GEÇİNSİN"

Türkiye şartlarında öğrencilerin yaşadığı zorluklara değinen İnşaat mühendisliği mezunu Muhammed Fatih Kaya geleceğin gençlerinin önlerinin açılması gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti: “Hayatımızda her şey değişti. Ekonomik kriz başladı. Öğrencilik hayatında çok zorluklar yaşanıyor. Öğrencilerimiz geçinemiyor. Öğrencilere verdikleri 850 lirayla geçinmelerini bekliyorlar. Simitin tanesi 4 lirayken bu öğrenciler nasıl geçinecek. Bizlere eskilerimiz derlerdi ki paramız yok , bizlerde herhalde çocuklarımıza aracımıza akaryakıt alacak gücümüz yoktu diyeceğiz. Eskiden 100 liraya bir ailenin iki haftalık ihtiyacı karşılanırdı ama şu an 100 lira ile bir şey alınmıyor. Asgari ücreti yükseltiyorlar ama ardından bin beter zam yapıyorlar.” dedi.

“URFA’YA HİZMET AŞKIM VAR, YAPAMAZSAM EKSİKLİĞİM OLUR”

Urfa’ya hizmet aşkının olduğunu aktaran Cihan Henteş: “Benim bu şehre hizmet aşkım var. Bir mimar olarak belediye başkanı olmak istiyor ve bu yolda da ilerliyorum. Ben bir belediye başkanı olsam insanların refah isteğine göre, insanlar ne şekilde rahat edebilecekse o şekilde çalışmalar yapmak isterim. Bunu yapamazsam hayatımda ki en büyük eksiklik galiba bu olur.” şeklinde konuştu.

“HAYAT PAHALILIĞI BİZLERİ GELENEKLERDEN UZAKLAŞTIRIYOR”

Akaryakıt fiyatlarının insanları  gelenek ve göreneklerden uzaklaştırdığını söyleyen Faruk Altındağ: “Bu hayat şartlarından oldukça rahatsızım.  En basitinden düğüne, taziyeye gidebilmek için arabaya ihtiyaç var ama bizler akaryakıt alıp bir yere gidemiyoruz. Bunlar bizleri gelenek ve göreneklerimizden uzaklaştırıyorlar. Vatandaş taziyeye giderken bile iki defa düşünüyor. En basitinden Suruç’a gidebilmek için 200- 250 lira arasında bir bütçeyi gözden çıkarmak lazım. Hayat böyleyken bizler hayat şartlarından nasıl memnun olalım.” İfadelerini kullandı.

ÖZEL HABER: KADER TOPAL & PAYAM KAYA