Asıl Resim çocuklar için verilmesi gereken bir ders olması gerekir. Çocuklar bilinç altındaki yaşadıkları olayları Renkler ile yansıtmaları gerekir. Rengarenk bir evrende böyle güzel bir bölüm ile iç içe olmaları gerekiyor. Çünkü böyle...

Asıl Resim çocuklar için verilmesi gereken bir ders olması gerekir. Çocuklar bilinç altındaki yaşadıkları olayları Renkler ile yansıtmaları gerekir. Rengarenk bir evrende böyle güzel bir bölüm ile iç içe olmaları gerekiyor. Çünkü böyle renkli dünyanın çocukların almış olduğu sanat eğitimi sayesinde.

Hayal gücünün gelişmiş olmasından dolayı hem diğer bütün derslerindeki başarı seviyesinin hem aile içerisindeki etkileşimi daha çok geliştirmekte kolaylık sağlar. Çocukların hayatında bir çok katkı sağlayarak olumlu yönde etkilenmesini sağlar

Resim, kişinin iç dünyasını ve düşünce yapısını ortaya koyma geliştirme aracıdır. Resim ile benliğin yansıması oluşur. Resim aynı zamanda bir iletişim aracıdır. Bireyin zekâsı, sosyo-kültürel edinimleri ve psikolojik özelliklerini çevresiyle paylaşmasına olanak sağlar. Bireyin ortaya koyduğu resim sadece teknik bir beceri değil, bilgisel aktarımındaki beceriyi de açığa çıkarır. İnsan yaptığı resimde kendisine ait bir parçayı yansıtır, duygularını ortaya koyar.

Çocuğun gelişiminde matematik eğitimi kadar sanat eğitimi de önemlidir. Özellikle tıp alanındaki gelişmeler, beyin ile ilgili araştırmalar göstermiştir ki, beynin sağ ve sol yarımküreleri çeşitli özellikler taşımaktadır. Beynin sol yarımküresi sözel, çözümsel (analitik), sayısal, mantıksal, akılcı düşünme biçimlerini geliştirirken, sağ yarımküresi sözel olmayan, sentezci, akılcı olmayan, sezgisel düşünme biçimlerine yöneliktir.

Eğer bir öğretim programı tek yönlü oluşturulursa çocuğun gelişimi yarım kalır. Çocuğun hangi alanda olursa olsun üretkenliğinin ve başarısının artması için programda sağ yarım küresinin gelişmesine yönelik derslerin olması gerekir. İnsan, beyninin her iki yarımküresi ile bir bütündür. Eğitim sistemi içerisinde alacağı nitelikli bir sanat eğitimi, hangi alanda olursa olsun onun gelişimine artılar katacaktır. Albert Einstein “Hayal gücü bilgiden önemlidir” der. Günümüzde ise birçok okul fen derslerine zaman ayırabilmek için resim derslerini müfredattan çıkarmaktadır.

Baskı altındaki bu çocuklar büyüdüğünde tarihteki en agresif, en asi nesille karşılaşacağız. Sanat eğitimi yetersiz olan bir süreçte yetişkin olmaya hazırlanan çocukların pek çoğu kendilerini ifade etme ve dinletme kaygısı içine girmemeleri, nitelikli bir sanat eğitimi için sanatsal bilgi, ilke, kavram ve olgular çerçevesinde değerlendirmeye çalıştım.

Bu konu üzerinde en çok Ailelerin çocuklara destek sağlayıp çocukların resim yapma yeteneğini kaybettirmeden çocuklara destek çıkmaları gerekiyor. Onlara öz güven kazandırıp Renklerle bütünleşmesini sağlaması gerekiyor.

Çocuklarla iç içe Yaşamamız dileğiyle sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum